Ще играе ли България на стадион "Христо Ботев", или остава в Разград? Отговорът от БФС


Ще играе ли България на стадион "Христо Ботев", или остава в Разград? Отговорът от БФС
Снимка: facebook / botevplovdiv

4896 0

Чисто новият стадион "Христо Ботев", който феновете на Ботев Пловдив очакваха цяло десетилетие, най-накрая бе открит преди месец и това бе лъч светлина за родната футболна общественост. 

Причината е, че темата "съоръжения" е сред най-болезнените в родния футбол и минимален брой са новите стадиони, които отговарят на европейски изискавания в страната. 

Домакинствата на България

Оказва се обаче, че "Колежа" няма да посрещне националния отбор по футбол и по време на следващия му цикъл от европейски квалификации, който се пада през месец юни между настоящия и следващия сезон в Първа лига.

От съобщение до родните журналисти от страна на БФС става, ясно че от централата готвят отново "Хювефарна Арена" да приеме "лъвовете", след като те бяха пратени в Разград по време на последните им няколко домакинства. 

Причините

Главната причина е, че официално през март от БФС разкриха, че Националния стадион "Васил Левски" не отговаря на изикванията от УЕФА за двубои от такъв тип.

Не е тайна, че стадион "Христо Ботев" тепърва ще се довършва, за да добие оптимален вид, но към този момент няма яснота дали това е главната причина, поради която България няма да приеме Сърбия в един от най-големите родни градове.

Вижте кои са повикани от Младен Кръстаич за предстоящите мачове на България!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички