Селекционерът на Черна гора обърна специално внимание на Младен Кръстаич и на агресивната игра на България


Селекционерът на Черна гора обърна специално внимание на Младен Кръстаич и на агресивната игра на България
Снимка: GettyImages

2707 0

Селекционерът на националния отбор на Черна гора Миодраг Радулович сподели какви очаквания има за предстоящите евроквалификации. Те включват мачове с България и със Сърбия в Подгорица. Останалите два отбора в група G на Европейските квалификации са Унгария и Черна гора. Първата среща на отбора обаче е именно срещу националите ни в петък на стадиона в Разград.

Фокусът е върху българския отбор и Младен Кръстаич

"Още от днес на фокус е селекцията на България. Ние знаем колко важен е стартът и сме направили всичко възможно, за да го направим добър старт. Трябва да сме концентрирани във всеки един момент, за да не повтаряме грешки от предишни мачове. Направихме подробен анализ на мачовете на нашия отбор. Има много добри неща, но и неща, които трябва да коригираме. Затова трябва да сме концентрирани и очаквам да покажем отборна игра в предстоящите мачове. Надявам се да имаме успешен старт", заяви Радулович пред медиите в Черна гора.

"България е футболна страна и ние я следим особено, откакто селекционер е Младен Кръстаич. Донесе нова енергия, подмлади националния отбор. Това е отбор, който играе агресивен футбол и се опитва да наложи стила си на игра. Трябва да сме готови да му отговорим по правилния начин. Знаем и системата им на игра, която Крстаич промени. Имат качество, но мисля, че можем да отговорим на това и се надяваме на добри новини от Разград".

На кои играчи няма да разчита?

От първоначалния му списък, обявен преди повече от две седмици, отпаднаха трима души, все заради контузии: Марко Янкович, Урош Джурджевич и вратарят Матия Шаркич. "При нас са футболисти, които са в най-добра форма и играят в клубовете си. Това са играчи, които могат да отговарят на европейските стандарти, да играят на това ниво, с високо темпо и интензитет и ни предстоят такива мачове. Хубаво е, че всички имаха добър уикенд зад гърба си и за щастие списъкът с контузени играчи се спря на три имена".

Попитан как ще подходят неговите футболисти, той каза: "Можем да се адаптираме към съперника, но можем и да атакуваме. Както успяхме да бием Гърция и Румъния, да завършим 2:2 в Турция, със сигурност можем да сме равностойни с българите. Ако съм прав, значи сме близо до добър резултат. Уважавам и България, и Сърбия. Сега обаче се готвим за визитата в Разград. След като мине тя, ще се насочим към Сърбия“, завърши той", коментира още 55-годишният специалист. Лошата новина за националния ни отбор е, че се намира в изключително неприятна серия срещу отбора на Черна гора.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички