Рестарт в националния отбор - никой няма гарантирано място в състава на Хубчев


Рестарт в националния отбор - никой няма гарантирано място в състава на Хубчев

1630 0

Всички, които са в националния отбор по футбол, почват от нулата. Това заяви категорично Петър Хубчев на днешната си преконференция при събирането на избраниците му за двубоя срещу Беларус. Бившият наставник на Берое е категоричен, че никой в настоящия отбор няма да се ползва с преференции и няма гаранция, че играчите ще се превърнат в постоянни избраници за представителния ни тим.

Повод за това изказване стана повиквателната, която Николай Михайлов получи за двубоя срещу Беларус. В момента синът на президента на БФС Борислав Михайлов пази на вратата на Мерсин във Втора турска дивизия. Вратарят има 22 допуснати гола в 10 мача, но беше предпочетен пред други играчи на този пост.

Хубчев бе категоричен, че изпратената повиквателна не гарантира на Николай нито място в състава, нито бъдещи покани за представителния ни тим.

"Основната причина да се спрем на Николай Михайлов е, че играе постоянно в Мерсин. Да, той самият през годините е дал достатъчно поводи да се пише за него относно неща извън футбола, но е факт, че играе непрекъснато в момента", защити решението си селекционерът на българския национален отбор.

"Николай определено притежава качества, доказал го е през годините. Той обаче няма никакъв бонус, никаква гаранция, че следващия път отново ще бъде извикан. Шанса да попадне в националния отбор трябва сам да си го извоюва, трябва сам да се докаже. Но това не важи само за него, а за всички момчетата в състава. Всеки започва от нулата тази седмица", допълни още Хубчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички