Рафаел Варан: България не ни притеснява, но няма да е лесно


Рафаел Варан: България не ни притеснява, но няма да е лесно
Снимка: Getty Images/Guliver

1817 0

Френският национал Рафаел Варан не изпива притеснение преди световната квалификация с България на 7 октомври в София. Защитникът сподели, че е наясно, че мачът няма да е лесен, но трябва да подходят към него с бистра глава.

"Да се притесняваме? Не (усмихва се.) Трябва да бъдем мотивирани, фокусирани, защото това е ключов момент, решаващ. Имаме добър отбор, добър състав. Трябва да сме уверени в нашите способности. Има голям залог в тази среща, това ни харесва. Искаме да се забавляваме и да се класираме за Световното, това е целта ни", сподели играчът на Реал Мадрид пред "L'Equipe".

"Моят опит на такова ниво е плюс. Това ни дава възможност да подходим към такъв мач със спокойствие. Знаем, че няма да е лесно. Ще трябва да бъдем с бистри глави", допълни той.

Варан бе запитан какво очаква от партньорството си в защита със Самуел Умтити, наложено заради контузията на Лоран Косчелни. Двамата не са играли много пъти заедно.

"Имаме късмета да имаме състав, който има много ресурси, играчи от най-големите клубове в Европа. Не виждам това като проблем. Въпреки че със Сам не сме играли много, мисля, че се познаваме достатъчно добре", отговори французинът.

Въпросът с отстраняването на съотборника му в Реал Мадрид - Карим Бензема, от националния отбор също не бе подминат.

"Редовно говоря за него. Накрая ще му стана адвокат (смее се.) Карим е страхотен играч. Сега ситуацията е такава, каквато е. Треньорът беше ясен. Нямам какво друго да добавя".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички