Радослав Кирилов: Гледах сърбите срещу Бразилия, имаме шансове за класиране на Европейското


Радослав Кирилов: Гледах сърбите срещу Бразилия, имаме шансове за класиране на Европейското
Снимка: Facebook / BulgarianNationalTeam

1783 0

Един от най-добре представящите се футболисти през последните сезони в родния елит - Радослав Кирилов, изрази надежди за светло бъдеще на българския национален отбор по футбол.

На церемония по получаването на приза за най-добър играч на 18-и кръг в Първа лига, нападателят коментира обстановката в тима и положителната промяна, която се забелязва.

"Смятам, че в момента в националния отбор се работи на доста професионално и високо ниво, има компетентни хора, които ни подготвят по най-добрия начин", започна Кирилов, като обърна внимание на представянето на Сърбия до момента на Мондиала в Катар. Западната ни съседка е и основен конкурент в квалификациите за ЕВРО 2024.

"Гледах добре мача вчера, сърбите са един изключителен отбор, който има доста добри индивидуални футболисти, но мисля, че ние ще разчитаме повече на колектив, на тактическа дисциплина и ако спазваме тези неща, които спазвахме през последните мачове, мисля че имаме всички шансове да се борим на едно добро ниво в следващите квалификации", каза бързоногият нападател. Той сподели и най-съкровената си мечта, както и впечатленията си от новите ръководители на националния отбор.

"Това е най-голямата ми мечта - да постигна нещо значимо с националната фланелка, и ще дам всичко от себе си, за да стане това нещо.

Футболът се изравни доста, има малки държави, които се развиха доста. Ние последните години мисля, че доста изостанахме, но сега смятам, че можем да наваксаме, защото може да се работи добре и да постигнем по-добри резултати. Трябва търпение, защото един отбор не се прави за ден или два.

Трябва време, трябва работа, но аз мисля, че още в първите мачове под новото треньорско ръководство показахме добри игри и това е една добра предпоставка, че нещата може би ще се случат по-бързо, отколкото хората очакват", завърши Радослав Кирилов.

Ето какво каза той относно работата на Младен Кръстаич начело на тима

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички