При какви условия България ще завърши под №1 в Лигата на нациите?


При какви условия България ще завърши под №1 в Лигата на нациите?
Снимка: БГНЕС

6810 0

Българският национален отбор изпусна златен шанс да поведе в групата си в Лигата на нациите, след като завърши наравно 1:1 срещу Кипър в двубой, в който "лъвовете" бяха много по-добри от своя съперник, а съдията не отсъди две почти 100%-ови дузпи в полза на водения от Петър Хубчев тим. Така, заради равенството на Норвегия срещу Словения, двата отбора остават с равен брой точки и битката за 1-ото място ще се реши в понеделник.

За да се класира на първо място, България трябва да изпревари Норвегия. При всички положения, ако "лъвовете" спечелят, а Норвегия не бие в Кипър, България продължава. Но какво става при равен брой точки в класирането. Ето и разбивката:

Вариант 1: Класиране по точки

Това може да стане, ако България спечели срещу Словения, а Норвегия завърши наравно срещу Кипър. При равенство на "лъвовете", скандинавците трябва да загубят своята последна среща в групата.

Вариант 2: Класиране по голова разлика

2.1 При победа, равенство или загуба и на двата отбора, ще се гледа първо головата разлика. В момента тя е в полза на Норвегия (+3 при отбелязани 5 гола), а България е с голова разлика +2 при отбелязани 6 попадения. Ако България спечели с два гола разлика, а Норвегия с един, напред продължават "лъвовете". При успех и на двата отбора при всички положения България трябва да спечели поне с един гол по-голяма разлика, за да изпревари Норвегия. При равна голова разлика (примерно и двата отбора завършват с +4, напред продължава България заради повечето отбелязани голове).

2.2 При загуби и на двата отбора важи абсолютно същото. България трябва да загуби поне с един гол по-малко в сравнение с Норвегия, за да продължи напред. Например: Ако България загуби с 0:1 от Словения, то Норвегия трябва да падне поне с 0:2, за да се класират възпитаниците на Петър Хубчев.

2.3 При равенства и на двата отбора, България отпада заради по-добрата голова разлика на тима. Междувременно Георги Петков даде невероятен коментар за завръщането си в националния отбор и какво се е променило в сравнение с предишни години - вижте думите на рекордьора тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички