Попов: Боби Михайлов ще спечели с мнозинство, не виждам какво може да направи Любо Пенев


Попов: Боби Михайлов ще спечели с мнозинство, не виждам какво може да направи Любо Пенев
Снимка: БГНЕС

1434 0

Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов коментира стила на игра на отбора, както и методите на селекционера Петър Хубчев.

"Отдавам амплитудите в националния отбор, защото срещу по-силните отбори стилът ни е на контраатака и нещата ни се получават, има някои уникални неща. Проблемът изниква, когато ние трябва да сме водещият отбор, когато сме фаворити. В контролата със Саудитска Арабия опитахме да запазим хъса и колектива, да движим топката, да я търсим и ни се получиха нещата. Надявам се в контролите да се изчистят нещата, да сме един добър микс, да атакуваме добре и да се защитаваме правилно, за да ни се получават нещата. Когато сложиш националната фланелка, няма как да не излизаш за победа, дори да е със Сан Марино. Дори и в контролите се търсят победи, защото и те носят рейтинг в коефициента за ФИФА", заяви Попов в предаването "Домът на футбола".

"При Петър Хубчев ми харесва, че не се поставят футболисти над отбора. Той самият не се поставя над отбора. Според него, всеки има местенце в отбора. Дори Спас Делев като вкара два гола на Холандия, това на Хубчев не му прави такова впечатление. Прави му впечатление как си се сборил за дадена топка, как си запалил съперника. През годините е имало когато някой е имал болежки и после е играл. При него няма такова нещо - или си от първия ден в лагера, или друг влиза. Това е по-добре, ако си контузен, ще влезе някой друг, който е по-подготвен. Дисциплината се вижда на терена. Той ни казва, че не го интересува как ще сме облечени на вечеря, дали ще сме с бяла якичка и блузка, а да сме колектив и общите правила да се спазват", допълни още той.

Попов коментира и битката за президентския стол на БФС, където един срещу друг ще се изправят Борислав Михайлов и Любослав Пенев. Според него Михайлов ще спечели без никакви проблеми. "Мисля, че Борислав Михайлов ще спечели с мнозинство. Виждам какво е направил през годините, знам на кого е помогнал. Помага на всяка община да си развива младежта и спорта. Подпомагат се и други клубове, идват пари от Лудогорец и това става заради БФС и хората, които се занимават с тези документи. Имаме име, имаме хора в комисиите. Любо Пенев реално нищо не каза каква алтернатива може да даде. Не виждам какво може да направи. Проблеми има навсякъде, но Любо Пенев има ли рецепта как да се оправи това? Излиза и не казва нищо в интервюто си".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички