Плаха и дефанзивна България сдаде първото място в Лигата на Нациите


Плаха и дефанзивна България сдаде първото място в Лигата на Нациите
Снимка: БГНЕС

12966 0

Норвегия нанесе първо поражение на България в турнира Лига на Нациите, след като представителите на Скандинавия тотално обезвредиха плахите в днешния мач "лъвове" и, макар да спечелиха само с 1:0, не оставиха съмнения за това кой заслужаваше повече да спечели срещата.

Единственото попадение падна в 31', когато Елюануси засече перфектно центриране на Елабделауи и се разписа за 1:0 в полза на своята страна. През вторите 45 минути България се опита да натисне, но това се получи само в началните 15 минути и до изравнителен гол не се стигна, но и нямаше такива възможности.

Въпросителни ще има към селекционера Петър Хубчев, който излезе с много защитна схема, а освен това извади от състава реализиралият 2 асистенции Страхил Попов, докато неговият заместник Иван Бандаловски изигра посредствен мач с доста браг в играта.

Добрата новина е, че Норвегия не спечели с повече и двата отбора продължават битката помежду си за първото място с разменени победи с по 1:0. Головата разлика на Норвегия обаче е по-добра - 4:1 срещу 5:3.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В самото начало на мача домакините натиснаха масирано своя съперник, като се стигна и до няколко опасни центрирания, но удар не последва. Още в 9' домакините можеха да поведат, след като бърза акция на Норвегия стигна до наказателното поле. Там Алесани беше изведен и той успя да подаде на Кинг, но топката остана малко зад нападателя и ударът излезе в аут - шанс за "лъвовете".

Още в 13' пък изненадващият титуляр Бандаловски изпусна крилото на домакините и бе принуден да си изкара жълт картон преди ситуацията да стане много опасна за Пламен Илиев.

При контраатака в 30' Елабделауи беше изведен в наказателното поле и отново останал сам пусна отличен пас за Елюануси, който засече пред изостаналите Бодуров и Чорбаджийски - 1:0 за домакините. Последваха още няколко опасни атаки на норвежците, но отбраната пред Пламен Илиев се справи с натиска непосредствено след гола.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с по-добра игра на българския тим, който погледна по-смело към вратата на Норвегия, а в 54' Ивелин Попов имаше страхотен шанс да се разпише, но ударът му от воле срещна гърба на защитник и премина над вратата.

В 62' "лъвовете" организираха най-добрата си атака от началото на мача. Десподов и Занев комбинираха по лявото крило, а топката достигна и до Ивелин Попов. Той разигра на двойно подаване с Костадинов, нахлу в наказателното поле, но ударът му беше много слаб и право във вратаря.

В 84' фрапантен пропуск направи Джошуа Кинг. При центриране от пряк свободен удар Пламен Илиев излезе неразчетено, играч на норвегия свали за Кинг, който от 2 метра на празна врата не успя да се разпише - фрапантен пропуск на нападателя.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Голямата изненада в състава на България е включването на Иван Бандаловски и оставянето на Страхил Попов на пейката, след като даде две асистенции в мача срещу Кипър.

Норвегия: Йорстeйн, 14. Елабделауи, 6. Нордтвeйт, 5. Ростед, 2. Алесани, 8.Йохансен, 18. Селнес, 19.Хенриксен, 11.Елюнуси, 7. Кинг, 10. Т.Елюнуси

България: Пламен Илиев, Васил Божиков, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Петър Занев, Георги Костадинов, Симеон Славчев, Иван Бандаловски, Тодор Неделев, Ивелин Попов, Кирил Десподов

Срещата на "лъвовете" ще бъде предавана и по телевизията. Къде може да гледате мача вижте тук!

ГЛЕДАЙ ТУК:

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Изненадващо или не, България записа 3 поредни победи в новосформирания турнир и е убедителен лидер след успехи над днешния си съперник у дома, Кипър и Словения. Така "лъвовете" отвориха разлика от 3 точки пред представителите на Скандинавия и победа днес почти на 100% праща България в следващата фаза на турнира, където ще мери сили с останалите класирани в поток C. Пълните потоци и правила на Лигата на Нациите вижте в този материал.

Норвегия обаче е изключително стабилен домакин. Възпитаниците на Ларс Лагербак до момента записаха две победи у дома, в които не допуснаха гол, а именно "лъвовете" са вкарали единственото попадение в графата "допуснати" на Норвегия. В момента отборът е в серия от 9 поредни мача без поражение у дома (6 поредни победи), а в последните 6 мача Норвегия не е допуснала гол.

България записа първата си победа като гост в официален мач от 3 години насам, когато спечели срещу Словения, но мачът във вторник вечер ще е още по-тежък за представителния ни тим.

В исторически план "лъвовете" и Норвегия са изиграли 6 мача в Скандинавия и са разменили по 3 победи. В последните два мача, които са през 2001 и 2014 година, "лъвовете" губят с един и същ резултат - 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички