Петър Хубчев: Искам дисциплина от футболистите


Петър Хубчев: Искам дисциплина от футболистите
Снимка: БГНЕС

1345 0

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Петър Хубчев даде пресконференция преди световната квалификация с Беларус. Двубоят е на 13 ноември (неделя) от 19.00 часа на Националния стадион „Васил Левски”.

"Беларус разполага с добър отбор , силов. Разполагат с няколко много опитни футболисти, начело с Алесандър Хлеб. Не съм видял да практикуват толкова дефанзивен футбол. Според мен обаче ние трябва да се концентрираме основно върху нашата тактика и игра.”

„От първата пресконференция пред вас повтарям едно – за нас водещото е като отбор да сме по-мотивирани, да играем с много по-голямо себераздаване. Това са нещата, без които не можем. Чисто техническите неща – да намалим индивидуалните грешки.

Дисциплината на и извън терена и пълното себераздаване – това е основното. Не се заблуждаваме, че за няколко дни можем да направим играчите по-добри футболисти.”

Селекционерът на трикольорите сподели кои са били основните критерии, според които е избирал футболистите за мача с Беларус

„Колко често играят футболистите в отборите си, както разбира се и техните качества. Постарахме се да изгледаме на живо или на запис техните срещи. Здравословното им състояние също бе от значение, както и времето, което играят.”

Относно играта в дефанзивен план и факта, че в последните си три мача от квалификациите България инкасира цели 10 гола. „С право търпим критики за играта си в защита. Трябва много работа, за да ги предотвратим.

Според мен обаче защитата не е работа само на бранителите, добрата защита започва от първия нападател”, допълни още специалистът, цитиран от "БГНЕС".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички