Ники Михайлов: Задача №1 е суха мрежа, не сме отбор, който вкарва по 3-4 гола


Ники Михайлов: Задача №1 е суха мрежа, не сме отбор, който вкарва по 3-4 гола
Снимка: Иван Йочев

3668 0

„Най-важната задача пред националния отбор за квалификацията с Беларус е да запазим чиста мрежа, защото получаваме много голове, а не сме отбор, който може да вкарва по 3-4 гола всеки мач." Това заяви за „24 часа" завърналият се в селекцията на България вратар Николай Михайлов.

„Трябва да се работи много върху защитата, защото допускаме и много, и много леки голове. Светльо Дяков го каза в интервю: „Трябва работа, работа и работа. Приоритет трябва да е слагането на край на лесните попадения в нашата врата, а оттам вече да говорим за развитие, точки и победи", добави Михайлов.

В последните 5 срещи националният ни отбор пусна 21 гола. От старта на квалификациите за Мондиал 2018 капитулирахме 10 пъти в двубоите срещу Люксембург, Франция и Швеция. На 13 ноември България приема Беларус на стадион „Васил Левски". Днес новият селекционер Петър Хубчев събира повиканите играчи на лагер.

Николай Михайлов се завръща в националния отбор след близо 20-месечно отсъствие. Той пази за последно на 28 март 2015 г. при 2:2 в евроквалификацията срещу Италия. Безспорен титуляр след този период е Владислав Стоянов, като шансове получаваше и Божидар Митрев, а с повиквателни беше и Благой Макенджиев. Сега Хубчев е повикал Стоянов, Михайлов и Георги Китанов.

„Най-трудният ми период мина. Чувствам се добре. Нещата започват да си идват на мястото. Не съм изпуснал и една минута за „Мерсин" от началото на първенството. Дошъл съм да помогна. Аз съм готов, а вече старши треньорът ще преценява кой ще играе след тази седмица тренировки", каза Николай Михайлов.

„С Петър Хубчев се познаваме задочно. Проведохме един разговор, доста дълъг и прям. Направи ми добро впечатление откритото му отношение", каза Михайлов за новия селекционер. „Времената за националния отбор са тежки и мрачни от много години. И има една проста причина за това - нямаме футболисти. Условията в националния отбор са прекрасни, треньорите си вършат работата, лекари, щаб, материални условия - всичко е на високо ниво. Но нямаме играчи в топпървенства. Някои момчета се принудиха да се върнат в България, за да не останат без работа, други към момента са без работа. Пожелавам им бързо да се върнат, защото най-голямото наказание за футболиста е да е извън играта. Аз го изживях.

За националния за мен е важно да се изгради гръбнак. Несериозно е след всеки мач да има по 15 нови и 15 неповикани. Важно е да сплотим отбора, по-младите да имат шанс да израснат около по-опитните - Ивелин, Дяков, Владо Стоянов, аз, Георги Миланов. С много работа трябва да си извоюваме и да дочакаме по-добрите времена", завърши 28-годишният вратар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички