Пенев за националите ни: В крайна сметка те също са футболисти като англичаните


Пенев за националите ни: В крайна сметка те също са футболисти като англичаните

3047 0

Треньор №1 на 20-ти век Димитър Пенев заяви, че няма нищо страшно и необичайно в това България да загуби днес срещу Англия в евроквалификацията на "Уембли". Срещата е тази вечер от 19 часа.

"Момчетата трябва да бъдат единни, самочувствието трябва да го има, тъй като в крайна сметка те също са футболисти като англичаните. Нашите трябва да са съсредоточени, защото и домакинството и самочувствието е на страната на англичаните. Едно добро представяне ще им даде стимул за бъдещите срещи, да се чувстват като национали, които защитават цветовете на своята страна. Не е страшно и да загубиш, важното е да играем правилно и да има някаква надежда в ръководството и треньора. Важно е да се усеща промяна", заяви Пенев пред "Меридиан мач".

Пенев също сподели и част от спомените и емоциите си около равенството 1:1 с Англия в двубоя, който националната ни гарнитура изигра на "Уембли" през 1968-а година. "Всеки един от нас, който участва в този мач, има спомени. Малки или големи. Да играеш в страна като Англия, за чийто футбол цял свят говори беше голямо усещане. Голът на Аспарухов беше невероятен, но трябва да включим целия отбор. Добре сме се бранили, затова сме имали сили и да дадем възможност на нашите нападатели да нападат и да реализират", завърши Пенев.

А какво сподели Красимир Балъков преди двубоя - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Как се появиха картоните във футбола?

Дори понякога реферите да злоупотребяват със своите права, а понякога проявяват съжаление към играча, без...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама