Орлин Старокин: Младите не ни питат, трябва да покажат малко и вече са в националния отбор


Орлин Старокин: Младите не ни питат, трябва да покажат малко и вече са в националния отбор
Снимка: Ilian Telkedjiev LAP.bg

1105 0

Бившият юноша на ЦСКА и играч на Левски, Ботев Пловдив, Локомотив София, Пирин, Черно море - Орлин Старокин, коментира решението да сложи край на своята кариера и да се насочи към Академията на МВР.

Пред "Мач Телеграф" Старокин, който последно носи цветовете на Рилски Спортист, разкри, че изпитва трудности с влизането във форма, поради факта, че освен с футбола и ученето, се занимава и със семеен бизнес.

"Говорих с Люси Киров, който беше попитал Христо Крушарски и той е дал съгласието си. Не се чувствам в оптимална форма, защото преди 3 месеца казах край, но го правя от любов към спорта и да помогна на г-н Крушарски и на новия треньор, от когото също имам добри впечатления. В състава има отлични момчета - като футболисти, като характери, като хора. Колективът е на добро ниво", заяви дефанзивният състезател.

"Реших вместо да ходя да играя на малки вратички, по-добре да съм на големия терен, защото това е бил целият ми живот. Но определено нивото ми не е както преди, все пак от 2004-та играя. Към момента не мога да кажа, че съм отдаден професионално на футбола. За мен няма връщане назад и няма да се отметна", допълни още 35 годишният футболист, след което каза, че младите не се допитват до по-опитните си колеги.

"Като по-млад, аз питах, но сегашното поколение е по-различно - в Нефтохимик говорех с Митко Трендафилов, Станимир Димитров, Наско Борносузов. Преди това съм се съветвал и със Стоян Колев, с Бадема, Велизар Димитров. Във всеки отбор имаше по 7-8 отлични футболисти и тогава футболът бе на по-високо ниво, защото сега е рай за младите футболисти - само някой да се покаже съвсем малко и хоп - в националния отбор", коментира Старокин.

Ето с кои други двама опитни футболисти се подсили Рилски спортист

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички