Официално: Илиан Илиев наследи Кръстаич начело на националния отбор на България


Официално: Илиан Илиев наследи Кръстаич начело на националния отбор на България
Снимка: Yulian Todorov/Lap.bg

3142 0

Днес, на официална пресконференция, ръководството на БФС обяви името на новия селекционер на националния отбор по футбол. Очаквано, това е наставникът на Черно море Илиан Илиев.

Родният специалист ще съвместява двете си длъжности. Той води варненския тим от 2017 година и през настоящия сезон "моряците" се представят силно под негово ръководство. В щаба му влизат Петър Костадинов, Георги Донков, Здравко Здравков, Ясен Любенов (кондиционен треньор), Атанас Рибарски (анализатор).

Какво убеди Илиев да приеме след размисъл?

Треньорът призна, че дълго е обмислял предложението и първото, което го е убедило да приеме, е фактът, че ще съвместява длъжността си с тази на наставник на Черно море. "Другата причина е състоянието на отбора, от който съм бил част. Не можем много да променим, но трябва да изменим мисленето, самочувствието и да играем по-правилно тактически", обясни Илиев.

Защо бе избран той?

Припомняме, че Илиев бе избран за Треньор на годината за 2021 г. Тогава той изведе Черно море до третото място в Първа лига. Той бе избран и за най-добър треньор за сезон 2022/23 от Асоциацията на българските футболисти.

Илиев поема юздите на представителния ни тим от ръцете на сърбина Младен Кръстаич, който не успя да го изведе до победа през 2023 година. Българинът ще довърши цикъла от квалификации за Евро 2024, от който остана да се изиграят 2 мача.

Кога ще е дебютът му?

На 16 ноември "лъвовете" посрещат Унгария, а на 19-и гостуват на Сърбия. Родният тим е последен в групата си, в която са още Черна гора и Литва. А ето кой ще подготвя вратарите в националния отбор като част от щаба на Илиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички