Обрат на обрата! Кметът на Кърджали шокира БФС: Мач без публика няма да има!


Обрат на обрата! Кметът на Кърджали шокира БФС: Мач без публика няма да има!
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

3432 0

Поредна греда уцели Българският футболен съюз с опитите си да избяга от недоволството на феновете. И Община Кърджали се противи на намеренията на управленците за предстоящата евроквалификация между България и Унгария.

Нов обрат!

Както е известно, БФС реши да премести срещата от София в Пловдив и то при закрити врата. Причината - подготвяните от привърженици на почти всички големи родни клубове протести срещу централата. 

Борислав Михайлов и компания обаче удариха на камък, след като стана ясно, че "Колежа" не може да приеме двубоя поради ремонтни дейности и опасения за безредици. Същевременно се появи нов вариант за домакин на срещата - домът на Арда в Кърджали. И там обаче БФС среща съпротива.

Пред "bTV" кметът на града - Ерол Мюмюн, заяви категорично, че "Арена Арда" ще приеме квалификацията единствено, ако забраната за привърженици отпадне. Това от своя страна е малко вероятно да се случи.

Какво каза той?

"Община Кърджали има желание да приеме мача България - Унгария, но нашето горещо изискване е той да се проведе пред пълни трибуни. За нас самото гостуване на националния отбор е исторически момент и ще се превърне в празник за града", заяви кметът и продължи.

"Ще повиши рейтинга и разпознаваемостта на нашия регион. Исторически момент. Но мач пред празни трибуни в Кърджали няма да се проведе!

Двубой пред празни трибуни е като тренировка. Депозирана е молба към УЕФА, чака се тяхно решение. Пак повтарям, за нас домакинството ще е голяма чест и исторически момент, но среща ще има само, ако има публика. Дали това ще стане, или не, зависи от БФС. Ние сме категорични - мач ще се играе само пред пълни трибуни", завърши Ерол Мюмюн.

Същевременно човек от екипа на Димитър Бербатов заяви, че е ясен стадионът, на който ще се проведе двубоят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички