Обявиха заместника на Антони Здравков в младежкия национален отбор


Обявиха заместника на Антони Здравков в младежкия национален отбор
Снимка: БФС

1338 0

Обявиха новия старши-треньор на младежкия национален отбор по футбол от Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Александър Димитров заменя на поста Антони Здравков, който стана наставник на Лудогорец. Асистент на новия селекционер ще бъде Ивайло Йорданов.

На последните си редовно заседание за 2018-та година Изпълкомът на БФС прие бюджета и спортния календар за следващата година. Бюджетът на Българския футболен съюз за идната година възлиза на 17,9 млн. лева, като най-голямото разходно перо е обезпечаването на различните национални гарнитури (мъже, младежи, юноши, жени, девойки, футзал, плажен футбол) - почти 5 млн. лева. Изпълкомът утвърди и детайлен спортен календар за 2019-а с общо 389 предвидени събития, в това число - държавни първенства и турнири, регионални първенства и турнири на Зоналните и Областни съвети на БФС, прояви от националната програма "Grassroots", официални дати от международния календар, както и лагери, контролни срещи и различни международни турнири.

Според приетия календар държавните първенства в Първа и Втора професионална лига - мъже ще стартират през м. юли 2019 г., есенните им полусезони ще приключат през декември, а баражите за влизане в ППЛ ще се проведат между 31 май и 2 юни 2019. "Изпращаме успешна година както от спортно-техническо, така и от организационно и финансово естество", заключи президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и пожела на членовете на ИК още по-ползотворна 2019-та.

Как се развиха квалификациите за Евро 2019-а за младежите - вижте тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички