Двамата изгонени младежки национали се извиниха и обясниха причините за скандала


Двамата изгонени младежки национали се извиниха и обясниха причините за скандала
Снимка: БГНЕС

1390 0

Изгонените след скандал играчи на младежкия национален отбор Радослав Цонев и Христо Попадийн се поднесли извинения за действията си и са разяснили причината за отстраняването си от състава на Антони Здравков, разкрива "Sportal.bg".

Официалния сайт на БФС, че двамата играчи са аут от националния, заради самоволно напускане на хотела и неспазване на вечерния час.

"Вечерта след мача с Дания реших да се видя с брат ми, тъй като не съм го виждал от няколко месеца и той си имаше неприятности, реших да отида и да поговорим.

Не исках да безпокоя треньорското ръководство след тежката загуба и не съм уведомявал никого. Напуснах хотела, прибрах се веднага след мача на мъжете с Франция.

Всеки, който ме познава, знае, че никога не съм нарушавал спортния режим, съжалявам, че помолих моя съотборник Христо Попадийн да ме закара до хотела на брат ми. Той няма никаква вина в тази ситуация. Пожелавам успех на отбора в предстоящия мач с Румъния", разкрива Радослав Цонев.

Скандал и двама изгонени в младежкия национален отбор

Христо Попадийн също се извини за постъпката си.

"Във връзка създалата се ситуация и проявената от нас наивна грешка искам да поднеса най-искрените си извинения пред целия треньорски щаб на младежкия националнен отбор на България начело с г-н Здравков, ръководството на БФС, съотборниците ми , ръководството на Лудогорец и пред всички поддръжници на отбора.

Ради вече обясни каква е причината и уточни, че не става въпрос за нарушаване на спортния режим. Аз съм професионалист и винаги съм играл с огромно желание, себераздаване и гордост за националният отбор.

България с тежка загуба от Дания в квалификациите за Евро 2017

Болно ми е, че няма да мога да защитавам цветовете на България и да помогна на съотборниците си в предстоящия мач с Румъния. Съжалявам и че по този начин злепоставих клубния си отбор.

Допуснахме детинска грешка, като не поискахме разрешение да напуснем хотела. Грешка, която допускаме за първи и последен път", заяви Попадийн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички