Ново тежко изпитание пред България


Ново тежко изпитание пред България

1244 0

Тази вечер България ще се изправи срещу традиционно труден съперник - отборът на Швеция.  Националите ни гостуват в Стокхолм в квалификация за Световното първенство по футбол в Русия през 2018 година. Двубоят е от 21:45 часа.

След първите си два мача в групата българите са четвърти с победа и загуба. Шведите имат точка повече от избраниците на Петър Хубчев след победа и равенство в първите си два мача.

Петър Хубчев след 1:4 от Франция: Промени със сигурност ще има

Националният отбор е изиграл 14 мача срещу шведите, като има едва 2 победи, 2 равенства и цели 10 загуби. Успехът ни е от далечната 1967 г. не само че не успяваме да вземем точка, но и не сме им вкарали гол. През 1994-а в мача за третото място ни вкарват 4 гола, а при последното ни класиране на голям форум Евро 2004 - 5. Жребият противопостави Швеция на България и в квалификациите за Световното през 2006 година. Тогава шведите, водени от Златан Ибрахимович, постигнаха две  победи с по 3:0.

Сега обаче Швеция далеч не е в най-добрата си форма и това е лъч надежда за селекцията на Петър Хубчев. Домакините сериозно промениха състава си и все още търсят новото си лице без Ибрахимович.

Шведите са отчаяни, раздават безплатно билети за мача с България

В нашия отбор няма кадрови проблеми, но се очаква Хубчев да направи промени сред титулярните 11. Много е вероятно на върха на атаката този път да започне Андрей Гълъбинов, а Ивелин Попов ще бъде преместен отдясно.

Селекционерът на съперника Яне Андерсон заяви, че е недоволен от големия брой пропуснати положения в Люксембург, но едва ли ще направи кой знае какви промени в състава за домакинството на нашите.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички