Нови груби грешки оставиха България на последното място в групата в Лигата на нациите


Нови груби грешки оставиха България на последното място в групата в Лигата на нациите
Снимка: Getty Images/Guliver

3992 0

Българският национален отбор продължава без победа в груповата фаза на Лигата на нациите. Тимът на Георги Дерменджиев загуб и с 1:2 от отбора на Финландия. Първо Пуки беше точен в 7', а Робин Лод удвои в последната минута на първата част. Галин Иванов изпусна дузпа в 60'. Димитър Илиев обаче върна един гол в 68', когато се разписа от втората отсъдена дузпа в наша полза.

След четвъртата поредна загуба на България в Лигата на нациите, тимът ни остава последен в групата с 1 точка, на 1 от Република Ирландия, който загуби срещу Уелс. Лидер са именно „драконите“, които са с 13 точки, докато второто място заема Финландия с 12.

В сравнително добро темпо започна срещата, но за съжаление, още в 7' Финландия откри резултата. След грешка в защитата Тееми Пуки се възползва и откри за 0:1. В 10' дойде първият точен удар за България. Янис Карабельов отправи удар с глава след центриране от фаул, но Храдецки улови без проблеми.

В 15' Йоел Поянпало си нагласи топката на десния крак и опита удар от далечна дистанция, който обаче премина покрай вратата на Луков. Последваха малко по-добри минути за националите ни. В 23' Янкова се справи с двама защитници и стреля от малък ъгъл, но в аут.

В 27' България създаде най-добрата си голова възможност. Страхил Попов проби по десния фланг и центрира. Галин Иванов изпревари бранител на Финландия и стреля опасно с глава, но топката премина покрай десния страничен стълб на Храдецки. Малко след това Спас Делев стреля от разстояние, но слабо.

Десетина минути преди почивката Финландия стигна до нова опасност пред вратата ни, но Божиков изчисти подаване успоредно на гол линията. В 39' Доминик Янков опита диагонален удар, който обаче не намери целта. В самия край на полувремето финландците удвоиха преднината си. Страхил Попов сгреши и Теему Пуки бе изведен зад гърба на българската защита. Нападателят стреля мощно, но Луков изби. Топката обаче попадна в Робин Лод, който реализира за 2:0.

Втората част не започна на особено високо ниво, като Финландия също не пресираше. В 59' националите ни можеха да се върнат в двубоя, след като получиха дузпа за нарушение срещу Доминик Янков.  Зад топката застана Галин Иванов, който стреля в долния десен ъгъл, но Храдецки спаси. Последва добавка на Божидар Краев, но топката излезе в аут.

 В 67' Араюри игра с ръка в наказателното поле на гостите и получихме втора дузпа. Влезлият като резерва Димитър Илиев този път се нагърби със задачата и успя да вкара - 1:2. Опасните положения през второто полувреме не бяха особено много, като и финландците не бяха достатъчно нападателни.

В 74' Николай Алхо проби опасно в наказателното поле на България и опита да намери свой съотборник, но Луков усети намеренията му и спря атаката.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

България: Луков – Страхил Попов, Кристиян Димитров, Васил Божиков, Димитър Велковски – Кристиян Малинов, Янис Карабельов, Спас Делев, Доминик Янков, Галин Иванов – Божидар Краев

Финландия: Храдецки – Уронен, Араюри, Тойвио, Алхо – Тейлър, Спарв, Камара, Лод – Поянпало, Пуки

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След 4 изиграни мача в групата България заема последното място. Тимът ни има само 1 спечелена точка, допуснахме три загуби. Лидер в групата е Уелс. В исторически план България има сериозно надмощие в сблъсъците с финландците - от 9 мача сме спечелили 7, допуснали сме 1 загуба, а веднъж не е бил излъчен победител.

Очаква се Дерменджиев да пусне в домакинството експериментален състав, тъй като немалка част от повиканите за мача дадоха положителна проба за коронавирус и са под карантина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички