Националният ни отбор има 4 месеца, за да избегне антирекорд, непостиган през 21-ви век


Националният ни отбор има 4 месеца, за да избегне антирекорд, непостиган през 21-ви век
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

1745 0

Българският национален отбор и през тази година не успява да ни изненада с положителни резултати, които да ни вдъхнат кураж или надежда за класиране на голям форум. Тази вечер отборът ни гостува на Черна гора, където ще опита да стигне до първа победа за 2023 година и да не се сбогува напълно с мечтата си за Евро 2024.

Лошата статистика, която само се затвърждава последните години

Последната победа за състава ни е от ноември миналата година, когато се стигна до успех срещу Кипър в приятелска среща. През настоящата календарна година отборът на Младен Кръстаич има 2 равенства и 3 загуби във всички 5 двубоя, които са изиграли. Равенствата са от Литва и Сърбия в европейските квалификации, където отборът загуби и от Черна гора като домакин с 0:1 и от Унгария с 3:0 като гост. Последното поражение дойде преди 3 дни в Пловдив от Иран с 0:1 в контролна среща. На база тези двубои пресметнато отборът ни печели средно по 0,40 точки на мач.

За съжаление обаче тази година не е някакво изключение в представянето, а по-скоро затъване, чийто край не се вижда. През 2022 година националният ни отбор има изиграни 10 мача - 3 победи, 4 равенства и 4 загуби. Победите са за срещу Гибралтар 5:1 и Северна Македония с 1:0 в Лигата на нациите, както и срещу Кипър в гореизброената контрола. Загубите са от Катар, Хърватия и Грузия, като само последната е официален мач. На база тези двубои пресметнато отборът ни печели средно по 1,30 точки на мач.

През 2021 година са изиграни 13 двубоя - 3 победи, 4 равенства и цели 6 загуби със средно една спечелена точка на мач. Швейцария (два пъти), Италия, Франция, Русия и Литва ни нанасят поражения, като 3 от случаите са в официални срещи по пътя за Мондиал 2022.

Няма случай през 21-ви век да не запишем поне 1 победа

През 2019 г. и 2020 г. е още по-зле за отбора ни, който има само по 1 една победа и средно около половин точка на мач.  В първия случай в 9 двубоя, а във втория в 10. През 2019 г. побеждаваме Чехия в европейска квалификация с 1:0, а през 2020 г. Гибралтар в приятелска среща. През този век няма случай, в който да не сме стигнали до поне една победа през календарна година. И, за да остане това така, остават 4 месеца, в които националните ни състезатели да избегнат този срамен антирекорд. Преди двубоя с Черна гора Младен Кръстаич отбеляза какво се е променило с неговото идване и, че на Балканите се гледат само резултатите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички