Младен Кръстаич избухна: Кой идва и кой не е моя работа! Защо младите българи не играят?


Младен Кръстаич избухна: Кой идва и кой не е моя работа! Защо младите българи не играят?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

12463 0

България насочва поглед към предстоящите квалификации за Европейското първенство по футбол през 2024-а година. "Лъвовете" имат нелеката задача да спорят с тимове като Унгария и Сърбия, но сигурното е, че ще се борят докрай.

Какво предстои за България?

Първата задача пред момчетата на Младен Кръстаич е домакинство на Черна гора. Родните национали посрещат "храбрите соколи" в Разград в петък (24.03) от 19:00 часа. Преди срещата сръбският национал сподели очакванията си за евроквалификациите.

Освен това, той не пропусна да жегне част от родните клубове за липсата на български играчи в съставите им, както и критиците си, които го обвиняват в избора му на състав. Най-яркият пример е продължителната липса на Ивайло Чочев, който вече втори сезон е сред най-добре представящите се в Първа лига футболисти.

"Що се отнася до играчите, които идват или не – това е моя работа. Получавате списък и знаете кои са в състава и кои не", започна остро Кръстаич пред медиите и продължи.

"Къде бяхме предишните квалификации? Колко българи играят в първенството? Защо младите български играчи не играят? Когато дойдох, казах, че ще направя отбор, който отговаря на европейските стандарти, отговаря на динамиката. Футболът е дългосрочен процес. Ако зависи от мен, България ще се класира на всяко първенство, но нещата не се случват по този начин", добави той, споделяйки какво иска да вижда от възпитаниците си.

Какво иска от играчите си Кръстаич?

"Задачата, която имаме с играчите, е те да покажат патриотизъм и да се борят. Чувал съм, че преди са идвали като туристи. Единственият начин да върнем доверието на феновете е играчите да дават най-доброто от себе си на терена. За съжаление, въпросите, които задавате, са характерни за всички балкански страни. Защо този е тук, а онзи го няма...

Дали някой ми оказва натиск ли? Аз сам си го оказвам. Притискам се да се представяме добре и да побеждаваме", допълни още Младен Кръстаич, разкривайки начина, по който би желал да надвие останалите отбори в групата за Евро 2024.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички