Михайлов готви сериозни премии при победа срещу Франция


Михайлов готви сериозни премии при победа срещу Франция

893 0

Президентът на БФС Борислав Михайлов е готов да развърже кесията и да зарадва националите с премии при победа над Франция в събота.

От началото на настоящите квалификации БФС въведе практика за премира националите при успех във важните мачове без значение от актуалното класиране в групата. България все още има теоретични шансове за бараж за световното в Русия догодина при победи в последните мачове с Франция и Люксембург и благоприятен за нас развой в останалите двубои.

Очаква се отборната премия при успех над „петлите" да е около 100 000 лева, които ще бъдат разделени между футболистите и треньорския щаб, като най-голяма сума естествено ще получат титулярите, пише "България днес". При чудо и класиране на световното премиите за националите ще бъдат далеч по-големи. Това се дължи на увеличения награден фонд на ФИФА за финалистите, като всяка страна, класирала се за Мондиала, ще получи около 10 млн. евро от световната централа.

Националите вече получиха премии за престижните победи над другите два фаворита в групата - Холандия и Швеция, като надеждите на футболния съюз са тази практика да мотивира още повече футболистите. Отделно националите продължават да получават пари и за повиквателните си в отбора. За последно те бяха по 750 евро на човек. България не е играла на световно първенство от далечната вече 1998 година. Тогава националите прибраха отборна премия от 500 000 лв.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички