Фенове на ЦСКА се готвят да прекратят България - Франция


Фенове на ЦСКА се готвят да прекратят България - Франция
Снимка: БГНЕС

2800 0

Ултраси правят план да прекратят световната квалификация България - Франция в събота. Сигнал за заплахата е постъпил в полицията и органите на реда се готвят за превенция на хулиганския акт, информира "24 часа".

Според сигнала група от крайни запалянковци на ЦСКА от фракцията Animals планирала да прекрати двубоя, който е в полезрението на световните медии. Крайната цел е да се нанесе сериозен удар по БФС - УЕФА да наложи голяма глоба на футболната ни централа, а националният ни отбор да понесе наказание за първото ни домакинство от следващите квалификации.

Обсъжданите начини за изпълняване на плана са нахлуване на терена и използване на пиротехнически средства. А във варианта за максимална глоба за БФС влиза и издигането на плакати на расистка основа.

Странното е, че в същото време обединеният фенклуб на ЦСКА “Сектор Г” призова всички да отидат на стадиона, за да подкрепят българите в последния домакински мач от световните квалификации и да “превърнат тежкия двубой срещу един от най-добрите отбори в света в приятелска феерия от емоции и истински футболен празник”.

А докато в полицията са получили сигнала за готвено прекратяване от група ултраси, от футболния съюз се разбраха специално за феновете на ЦСКА билети за мача срещу Франция да се продават на касата на стадион “Българска армия” за максимално удобство на “червените”, които потеглят организирано от “Армията” към националния стадион.

Своеобразна “бомба” за избухване на безредици са заложили и от френската футболна федерация. Заради маркетингови цели те са решили да изградят фен зона за пристигащите у нас запалянковци на “петлите”, като я разположат точно край езерото “Ариана”, в непосредствена близост до сектор “Г” на стадион “Васил Левски”. От МВР са предупредили френските си колеги да препоръчат на футболните ръководители да преразгледат решението си, за да се избегнат ексцесии. Даден е пример и за големите агитки на Холандия и Швеция, които имаха охранявано шествие от бул. “Витоша” към националния стадион и успяха да направят празник в София без никакви сблъсъци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички