Мачът България - Ирландия се мести в Дъблин заради коронавируса


Мачът България - Ирландия се мести в Дъблин заради коронавируса

1263 0

УЕФА смята да премести първия мач на българския национален отбор в Лигата на нациите срещу Ирландия в Дъблин, пише "24 часа". Причината за това е бумът на случаите на заразени с коронавирус в нашата страна. Има и вариант двубоят да се играе на неутрален терен.

"Това е единият вариант. Другият е да се играе на неутрален терен, защото в момента това да се случи в София е невъзможно", заяви временният изпълнителен директор на ирландската федерация Гари Оуен.

Двубоят трябваше да е в София на 3 септември, а 3 дни по-късно Ирландия приема Финландия. Това обаче няма как да се случи, тъй като тимът подлежи на карантина при завръщането си в Дъблин. Повечето държави на континента също имат рестрикции за пътувания от България, след като след отслабването на мерките заразата плъзна у нас с нови сили. Това може да лиши България от домакинство.

Решението трябва да се вземе в четвъртък, когато ще има видеовръзка с всички 55 национални федерации на Европа, за да бъдат взети решенията. Вижте програмата на нашия тим в турнира Лигата на нациите тук.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Куман е обсебен и лудо влюбен в Барселона

Преди да бъде назначен за треньор на тима, Куман прекара 7 години в Барселона, шест като играч, една - като систент...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама