Лечков: Взимаме мерки! Тази квалификация, не казвам, че е отписана, но нямаме голям шанс


Лечков: Взимаме мерки! Тази квалификация, не казвам, че е отписана, но нямаме голям шанс

1388 0

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков говори за представянето на националите в мачовете с Франция и Швеция в качеството си на отговорник за националните отбори.

"За мача с Франция. От гледна точка на организацията от наша страна, няма какво да кажа. Франция заедно с Германия е най-добрият отбор, поне това е моето мнение. За Швеция – там имахме повече шансове, но не бяха използвани както трябва", сподели Лечков пред Диема Спорт. 

Шуробаджанащина и некадърност провалят националния отбор

Преди двубоите с Франция и Швеция, Лечков заяви, че отборът ни е аутсайдер, но сега заяви, че трябва да се придържаме към златнара среда. "Нека да бъдем обективни. Във всяка квалификация се коментира мач за мач. След мача с Люксембург казах, че трябва да се приземим, колкото и да се мислим за великани. Нашето място не е сред фаворитите, не е и сред аутсайдерите. Нашето място е към златната среда и клони към тези отбори, които не са европейски сили".

Бившият български национал заяви, че вече са взети мерки, за да бъдат подобрени нещата. „Предприели сме вече стъпки. От понеделник начело със старши треньора на националния отбор се събират по-широк кръг футболисти, да бъдат огледани и насочени. Тази квалификация, не казвам, че е отписана, но нямаме голям шанс. Ще бъде направена селекция, за да могат в следващата квалификация да бъдат вече младите хора. Да се хвърли по-широк поглед и да им се каже как да тренират, съвместно с клубните треньори.

Лечков учуден от нападките на Стефанов: На заседания на Изпълкома се целуваме и прегръщаме

От 17-и до 25-и октомври ще бъде първият такъв лагер, начело с Петър Хубчев. На първо време ще бъдат 28-30 човека. Някои клубове имат отложени мачове, затова някои няма да могат да дойдат. Става дума за по-млади, такива, които не са опорочени още. По-младият човек по-може да бъде научен на тактически упражнения, това е работа на треньорите. Затова казваме елитна група. След мача с Беларус ще има и втори подобен лагер. Всеки месец по пет дни, ще има и други момчета, ще им бъде даден шанс.“

"Навремето ние бяхме световна сила. Не ни сравнявайте нас, със сегашното поколение. От 10 години не сме сила. Какво ни е наред? Стадион ли имаме, инфраструктура ли имаме, школа ли, в училищата ли се работи? При загуба никога не съм се крил. И на мен не ми е приятно да обирам патроните, които падат, както в кината едно време", заяви още Лечков.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички