Петър Хубчев при представянето си: Идването ми е в най-неподходящия момент


Петър Хубчев при представянето си: Идването ми е в най-неподходящия момент
Снимка: БГНЕС

2482 0

Новият национален селекционер на България Петър Хубчев беше представен официално от виципрезидентa на БФС Йордан Лечков.

Младият наставник отговаря на въпросите на медиите на специална пресконференция. Хубчев ще дебютира с двe тежки гостувания в квалификациите за Мондиал 2018 - срещу Франция и Швеция.

"Смятам, че това бе възможно най-неподходящото време за треньорска смяна - точно преди такива важни мачове. Искам да убедя момчетата, че трябва да дадат всичко на което са способни в тези срещи.

Видях се с футболистите днес и мисля, че всичко е наред. Отборът е над всички. Искам да видя повече себераздаване от играчите.

Петър Хубчев обяви състава на България за мачовете срещу Франция и Швеция

"Опитвам се да бъда умерен реалист. Не отписваме предстоящите мачове, но и не обещаваме нищо като резултати. Голяма част от играчите не ги познавам. Става дума за човешките им качества, а не като футболисти", обясни още Петър.

"Годините ще са последното нещо, което ни интересува. Най-важното е желанието за игра в националния отбор. Подмладяване ще има, но не на всяка цена 

Ще обърнем внимание на младите и те ще го усетят, но няма да го правим самоцелно", обясни Хубчев за евентуалното подмладяване на тима.

Петев нападнат от свой колега за бягството от националния

Думите на Хубчев бяха подкрепени и от Йордан Лечков. Той призова към търпение и подкрепа за треньора. По думите на сливналията промяната трябва да се осъществи до голяма степен от футболистите.

Той призна още, че футболистите ни не стоят добре физически, което е основен техен проблем. Друг основен проблем според вицепрезидента на БФС е мотивацията на играчите.

"Това е националният отбор! Аз навремето съм идвал с влак за националния отбор. Като ги викнат, трябва да идват пеш."

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички