Два страхотни гола не помогнаха на младежите на България да се справят с класата на Германия (ВИДЕО)


Два страхотни гола не помогнаха на младежите на България да се справят с класата на Германия (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6271 0

Младежкият български национален отбор по футбол загуби с 2:3 срещу Германия в квалификациите за Европейското първенство до 21 години през 2025 година. Срещата се игра на стадион "Александър Шаламанов" в столичния квартал "Овча купел", като момчетата на Александър Димитров показаха много смела игра срещу класния си съперник. Станислав Шопов откри резултата в 25'. С три гола на Юсуфа Мукоко (40, 48, 69) се стигна до пълен обрат. Никола Илиев отбеляза второ попадение за нашия състав в 93'.

Отборът ни изигра силно първо полувреме и поведе с красив гол на Станислав Шопов, а до края на полувремето Юсуфа Мукоко изравни. Второто полувреме започна кошмарно с грешка на Пламен Андреев, което позволи на Мукоко да вкара и втори гол. Хеттрика си оформи в 69'.

До  този момент "лъвчетата" записаха реми с Естония (1:1) и успех над Израел с 1:0. Бундестима разби с 3:0 Косово като гост и сега изиграха в столицата ни втората си среща. България заемат третото място във временното класиране с актив от 4 точки от 3 мача, на 2 зад втория Полша, който е с двубой по-малко. Бундестима е лидер, също с пълен актив от 6 точки, но с по-добра голова разлика.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10-ина минути нямаше опасни положения, като Германия опитваше с плавни атаки да стигне до вратата на Пламен Андреев, а момчетата на Александър Димитров повече разчиташе на контраатаки и бяха доста активни.

В 12' бе първият точен удар и то в полза на немския състав. Карим Адейеми получи топката в наказателното поле и нанесе лек удар, с който Пламен Андреев се справи без затруднения.

Малко след това Адейеми и Шопов имаха леко спречкване, като футболистът на Бундестима бе по- агресивен и дърпаше фланелката на халфа на ЦСКА, в търсене да го провокира. Шопов също отговори, а реферът реши ситуацията като даде по един жълт картон. 5 минути след това Мерлин Рьол пробва късмета си от дистанция, но отново Пламен Андреев отново не срещна проблем.

В 23' Емил Ценов стреля от дистанция, но ударът рикошира във футболист на гостите и излезе в ъглов удар. От него обаче не произлезе нищо интересно и опасно.

Две минути след това смелата и добра игра на България даде резултат. Петър Андреев проби отдясно, след което успя да си я върне и намери Станислав Шопов. Той се справи превъзходно в наказателното поле и с удар към горния ляв ъгъл и не остави никакви шансове на Атуболу за 1:0.

В 28-ата минута Карим Адейеми направи пробив отляво и опита да стреля, но Емил Ценов блокира удара му. За съжаление, 5 минути преди края на редовното време Германия успя да изравни. Мукоко показа класата си, като получи дълг пас, от който се възползва. Справи се със защитата на "лъвовете" и се разписа от наказателното поле. В края на полувремето Андреев направи страхотно спасяване и запази равен резултата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна ужасно за нашия тим. Пламен Андреев направи голяма грешка, заради която се стигна до обрат. В 49' Карим Адейеми направи извеждащ пас към Юсуфа Мукоко. Той не си пое добре топката, но запази контрола. Стреля много слабо, но Андреев се намеси кошмарно и топката мина между ръцете и краката му.

В следващите минути играта на националите ни никак не вървеше, като не успяваха да застрашат вратата на Атуболу. А в 69' германците реализираха и трето попадение отново чрез Юсуга Мукоко. Той получи топката от Кнауф, а Мукоко нямаше как да сбърка на опразнената врата.

Малко след това Адейеми стреля силно от границата на наказателното поле след ъглов удар. Андреев не се намеси добре, а при добавката Християн Петров изби от голлинията. 10 минути преди края Адейеми получи дълго подаване и се справи със защитниците на България. Този път родният страж се справи без проблем.

В добавеното време влезлият като резерва Асен Митков с глава намери Никола Илиев, който навлезе в наказателното поле. С класен удар не остави никакъв шанс на вратаря.

СЪСТАВИ

България: Пламен Андреев, Мартин Стойчев, Велко Йеленкович, Християн Петров,Мартин Атанасов,Кристиян Стоянов, Шопов, Емил Ценов, Петър Андреев, Никола Илиев, Георги Николов

Германия: Атуболу, Нец, Шмит, Клайн-Бекел, Моргала, Рьол, Вагнер, Байер, Кнауф, Адейеми, Мукоко

Къде да гледаме евроквалификацията България U21 - Германия U21?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Една от големите разлики преди двубоя, която бе отчетена е в цената на двата отбора.  Немският национален отбор в пъти по-скъо от родната селекция. Възпитаниците на Антонио ди Салва са оценени към този момент на приблизително 113 милиона евро. Тези на Димитров струват по-малко от 6 милиона евро и половина.

В състава на Германия личат имената на големите таланти на Борусия (Дортмунд) - Карим Адейеми и Юсуфа Мукоко Ден преди срещата пък юношеските ни национали проведоха официална тренировка. От споделените снимки се видя, че момчетата са в настроение и подготовка на високи темпове.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички