България - Германия по ТВ: Къде да гледаме евроквалификацията за младежи до 21 години?


България - Германия по ТВ: Къде да гледаме евроквалификацията за младежи до 21 години?
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

4556 0

В днешния ден, петък (13.10), младежкият български национален отбор по футбол ще се изправи срещу Германия в квалификациите за Европейското първенство до 21 години. Срещата ще е на стадион "Александър Шаламанов" в столичния квартал "Овча купел".

В предстоящата битка в София домакините са сочени са абсолютен аутсайдер, макар че до този момент записаха реми с Естония (1:1) и успех над Израел с 1:0. Бундестима разби с 3:0 Косово като гост и сега ще изиграе в столицата ни втората си среща.

В исторически план "лъвовете" се представят повече от достойно. От 1980 година насам двете селекции са изиграли общо 11 двубоя, а настоящият актив е 6 победи за Германия, 4 за България и едно реми.

И докато разликата в резултатите не е толкова осезаема, то Бундестима е с много пъти по-скъп от родната селекция. Възпитаниците на Антонио ди Салва са оценени към този момент на приблизително 113 милиона евро. Тези на Димитров струват по-малко от 6 милиона евро и половина по изчисления на Transfermarkt.

"Няма да открия топлата вода, ако кажа, че Германия са фаворит в нашата група. Това е най-скъпият отбор в нашата група. Четох, че е над 180 млн. Концентрацията им за този мач е много голяма, заради проблемите с Израел. Мачът им с тях се отлага. С идването на Нагелсман всички играчи от първия отбор, които са в младежка възраст, са свалени. С изключение на Мусиала, който остава горе. Това говори за тяхното отношение за този мач. Уважаваме противника, който ще ни даде възможност да си сверим часовниците. Ще видим генерално докъде е българският футбол", заяви националният селекционер Александър Димитров преди двубоя. 

Тв излъчване

Двубоят е от 19:15 часа, като ще бъде предавана пряко по Диема Спорт. Срещата България - Германия ще бъде следена и НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички