Кога ще стигнем Северна Македония? Георги Дерменджиев се пита същия въпрос


Кога ще стигнем Северна Македония? Георги Дерменджиев се пита същия въпрос
Снимка: БГНЕС

1283 0

Националният селекционер Георги Дерменджиев говори преди двубоя с Финландия за Лигата на нациите. Наставникът на отбора бе попитан кога България ще стигне нивото на западната ни съседка Северна Македония, която се класира за Евро 2021, а от своя страна отговори, че и той се пита същия въпрос. Като добави, че също така би попитал и къде играят футболистите им, визирайки, че се подвизават в големи европейски клубове.

"Десет липсващи човека изобщо не е малко и то за кратко време. Тези, които са тук, ще играят. Светослав Ковачев и Доминик Янков са тук и то по обясними причини. Не можем да се лишим от тях. Финландия е добър отбор, който се класира за Европейско първенство. Вече играхме с тях. Загубихме този мач, но не мисля, че заслужавахме. Наясно съм със състава", започна Дерменджиев.

"Винаги излизаме за победа. И аз искам да вземем точки от двата мача, които остават. Финландия е съперник, който беше изпаднал в ситуация горе-долу близка като нашата. Те обаче съумяха да възвърнат качеството в играчите. Виждаме, че това е един изключително добър съперник. Отбор, който е малко над средноевропейското ниво. Той победи Франция. 

"Това, което играхме срещу Финландия, е повод за мен да вярвам, че няма да допуснем гол. Трябва да имаме обеца на ухото и да внимаваме в края на мача. Лично аз никога няма да забравя този бараж с Унгария. Мислите ли, че този шанс, който имахме, ще се повтори? И аз бих попитал кога ще стигнем Северна Македония, но бих попитал дали знаете къде играят футболистите им?", коментира Георги Дерменджиев.

В последните часове Георги Дерменджиев викна по спешност още един футболист в националния отбор (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички