Ясна е датата, на която ще се реши кой ще е постоянен президент на БФС


Ясна е датата, на която ще се реши кой ще е постоянен президент на БФС
Снимка: БГНЕС

1725 0

На 4-ти април 2020 г. се очаква да се събере Конгресът на БФС. Тогава трябва да бъде решено кой ще заеме постоянния пост на президент на Българския футболен съюз. Датата все още не е официално потвърдена, а това ще се случи, когато сегашният изпълком се събере и вземе решението. Очаква се това да е в близките дни.

Припомняме, че дългогодишен президент на футболната ни централа бе Борислав Михайлов, който обаче подаде оставка след расисткия скандал, който се разрази по време на срещата между България и Англия от квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2020 г. Той самият обяви, че е решил да се оттегли, защото му е дошло времето.

Наказанието за страната ни след случилото се трябваше да бъде обявено вчера (28.10), но това не се случи. Неофициално се спекулира за санкция от два мача на затворени врати и 80 000 франка глоба за БФС, но анти-расистки организации настояват за по-тежки наказания, включително дисквалификация от евроквалификациите.

След като бившият президент на БФС Борислав Михайлов изпрати цели две писма до УЕФА около домакинството на Англия, сега и спортният министър Красен Кралев кореспондира с УЕФА. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички