Ясен Петров: Започнахме да правим ядро, вярваме на футболистите


Ясен Петров: Започнахме да правим ядро, вярваме на футболистите
Снимка: Lap.bg

1454 0

Селекционерът на националния отбор на България Ясен Петров гостуваше в предаването "Тази сутрин". Той сподели, че атмосферата в съблекалнята е основата за успех на "трикольорите".

"Вече 20 години съм треньор, досега никога не съм проявявал такава емоция. Направихме равенство с Италия и им казах, че ако не победим Литва, това ще се изтрие. Един отбор се гради с победи. Много малко хора вярваха, че можем да направим нещо срещу Италия. Ако аз не вярвам, няма как да го предам на момчетата.", коментира Петров.

"Искам (б. ред. - футболистите) да си повярват малко повече. Трябва да сме по-силни като колектив. Атмосферата между играчите е добра."

"Вече започваме да правим ядро. Не е лесно, не се оплаквам. Знам какво ни предстои. Опитвам се да им вдъхвам оптимизъм през цялото време. Няма значение, че нямаме звезди. Вярваме на хората, които викаме".

"Опитваме да създадем една обстановка, една емоция. Да е приятно, да е весело, когато сме заедно. На тренировка и мач обаче е различно. Аз се променям."

"Не искам да слагаме каруцата пред коня. Не мога да кажа, че нямаме шанс (б. ред. - за класиране за Катар 2022). Най-важен е следващият мач с Литва, той може да ни отвори вратата. Там ще играем с един мобилизиран отбор, на изкуствен терен, но нашето желание е да отидем и да победим", добави Ясен Петров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички