Ясен Петров отказа да отговори на Стенли, коментира загубата от Литва, Десподов и Ивелин Попов


Ясен Петров отказа да отговори на Стенли, коментира загубата от Литва, Десподов и Ивелин Попов
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2009 0

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров говори преди световната квалификация срещу Северна Ирландия. Наставникът коментира загубата от Литва в предния мач, предстоящата среща, както и темата с евентуалното връщане на бившия капитан Ивелин Попов в националния отбор. Ясен Петров обаче отказа да коментира думите на Стилиян Петров, който му заяви, че работи за българския футбол, а не за Борислав Михайлов.

“Мисля, че ако ме познавате, знаете, че при нас напрежение не допускаме. Направили сме всичко възможно футболистите да си изчистят главите. Утре ни предстои двубой, в който трябва да сме максимални мобилизирани.

Няма да коментирам думите на Стилиян Петров, всеки има право на мнение, Имам огромно уважение към добрите футболисти на България. Нямам какво да му кажа, освен да е жив и здрав.

Не е лесно след такъв мач да се вдигне отборът и да влезеш в главите на футболистите, защото и при нас разочарованието бе голямо. В този двубой утре трябва да покажем друго лице. И да не повтаряме грешки, защото от доста мачове насам направихме груби грешки.

Ние винаги ще правим ротации, ще излезем по съвсем различен начин, утре ще го разберете по какъв. Ще излезем с различен състав, не искам да споделям какъв. Надявам се идеята, която имаме, утре да проработи.

Да, защо да не съм допуснал грешка. Направихме смени, които бяха с цел да победим. Това ми беше намерението, но не проработи. Може би ме познавате и знаете, че ако искам, щях да го затворя при 1:1. Искахме да победим. Имаше два психологически момента - когато пропуснахме дузпата и вторият беше преди изравянването. Ако смятате, че намерението на мен и моят щаб да победим е било грешно, окей аз го приемам като такова. 

Ние горе-долу изградихме едно ядро. Повикахме още един играч, но имаме и наказани, и контузени, които са основни. Разчитаме на хората в отбора. Утре ще вкараме много хора, ще излгеждаме по различен начин и дано това доведе до успех.

Истина е, че Илиев преживя тежко пропуснатата дузпа. Ние сме хора преди всичко, той има изцяло нашата подкрепа. На полувремето Десподов беше там и пред всички казах, че всеки може да пропусне дузпа. Указанията бяха, че ако върнем ранен гол, ще се върнем в мача.

Казах, че трябва да подкрепим Димитър Илиев, защото всеки може да пропусне. Трябва да бъде уважен, че се нагърби. Футболът е такъв, има грешки, но трябва да има и прошка. Хората не трябва да бъдат толкова негативни, никой не му се сърди. Но той преживя доста тежко това, което се случи. Аз не му се сърдя.

Кирил имаше проблем преди започването на двубоя с Литва. На загрявката трябваше да решим дали той да играе и в крайна сметка игра 90 минути. Показа характер, дано и утре го покаже. Вече го няма този проблем. Нямахме мисъл да рискуваме здравето на който и да е играч. Имаме едно ядро от футболисти, на които вярваме. Съжалявам за тази загуба, но искахме да спечелим. Много искахме да спечелим, но това е част от пътя. Изграждаме отбор.

Утре ще дебютира още един нов играч, който няма минута за националния. Пожелаявам успех на всички утре, трябва да сме концентрирани. 

Вратата на националния отбор е отворена за всеки, който се представя на добро ниво и изборът е наш. Играчи като Попов трябва, като ги извикаш, да играят. Изборът е наш със сегашните 23-ма човека и това е нашият избор към този момент. Вратата е отворена за всички.

Всички имаме лични проблеми. Шейтанов утре ще бъде на мача, не искам да коментирам, има здравословни проблеми и не искам да споделям и други неща, които му се случиха. Не е редно. Тежки моменти, но той е част от нашия екип. Един много предан човек и аз съм му много предан. Пожелавам му бързо да си оправи здравословните проблеми", каза Ясен Петров.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Национален отбор


ВИДЕО: Какво каза френският коментатор, докато Мичмана раждаше "Господ е българин"?

Емил Костадинов е едно от най-важните имена в историята на българския национален отбор по футбол. Той е допринесъл...

Реклама

Най-четени новини


виж всички