Иван Колев: Да бяхме казали на унгарците, че ще изглеждаме зле, защото се подмладяваме!


Иван Колев: Да бяхме казали на унгарците, че ще изглеждаме зле, защото се подмладяваме!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

15665 0

Бившият треньор на Славия Иван Колев критикува националния селекционер Младен Кръстаич след фиаското на старта на евроквалификациите. Настоящият наставник на шампиона на Малдивите - Мазия, заяви, че му се повдига от думата "подмладяване" в националния отбор.

"Гледах и двата мача, дори този с черногорците го предаваха директно тук, на Малдивите. Вижда се какво е нивото на България. Изненада ме малко коментарът на Младен Кръстаич, който заяви, че това са най-добрите играчи на България. За мен това е доста спорен момент, защото извън състава според мен са оставени поне десетина добри футболисти", започна Колев пред "Мач Телеграф".

"Тяхното ниво е по-високо от това на тези, които са повикани. Това си е мое мнение. Второто, което ми прави впечатление, е, че като чуя тази дума "подмладяване", и направо ми се повдига, когато става дума за национален отбор. Такова понятие не може да има!

Какво означава "подмладяване на национален отбор"?! Излизаш да играеш пред 60 000 зрители на стадиона и трябва да обясниш на унгарските фенове, че българите се подмладяват и затова ще изглеждат зле... Това е несериозно!", отсича българският треньор.

"В национален отбор трябва да са събрани най-добрите футболисти на дадена държава! А тези млади футболисти постепенно могат да бъдат вкарани в националния, когато си заслужат мястото. Струва ми се, че някои от тях не са си заслужили мястото в клубните отбори, а са повикани в националния.

Това ми идва малко в повече. Поне на този етап отборът не е подготвен и това се вижда. Има футболисти, които не са готови да играят на такова ниво", заключи той. Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов също е бесен на Кръстаич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички