Има ли Георги Дерменджиев активен договор с БФС?


Има ли Георги Дерменджиев активен договор с БФС?
Снимка: БГНЕС

2234 0

Националният отбор по футбол в момента е без селекционер, а причината е, че договорът на Георги Дерменджиев е бил до 1 април. Според "Спортал" споразумението му все още не е подновено или продължено. Днес от 13 часа БФС има среща, като ще бъдат обсъждани няколко неща, свързани с българския футбол, включително и вариантите за Първа лига.

От БФС все още не са коментирали как ще процедират относно създалия се казус. Има няколко варианта, но повечето членове на Изпълкома са „за” Дерменджиев да продължи начело на трикольорите. Според dsport Дерменджиев има контракт с националния тим до края на месец април и допълнителна опция за още две години. Бъдещето на опитния специалист и екипа му са свързани с две ключови събития.

Едното е плейофите за Европейското първенство, което беше отложено за 2021 година, а другото е предстоящият конгрес на БФС. По ирония на съдбата и двете събития бяха отложени във времето заради пандемията, която парализира Европа

До този момент той води България в три мача - 2 загуби и 1 победа срещу Чехия в последната ни евроквалификация. По-рано пък се появи информация, че заплатите на Дерменджиев и неговите помощници са били намалени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички