Илиан Илиев обясни върху какво трябва да работи България - посочи негативи, но и нещо позитивно


Илиан Илиев обясни върху какво трябва да работи България - посочи негативи, но и нещо позитивно
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1400 0

Футболистите и треньорският щаб на България се завърнаха в София след двата мача от новия турнир FIFA Series, в които беше записана една победа (1:0 срещу Танзания) и едно равенство (1:1 с Азербайджан).

Селекционерът на "лъвовете" - Илиан Илиев, застана пред журналистите, за да направи кратко обобщение на случилото се:

Илиан Илиев

"За първи път се събрахме повече време и в малко по-спокойна обстановка. Спомняте си първия лагер - за една седмица и с два мача, малко бяха турбулентни нещата... Като цяло, мисля, че имаше и нелоши неща, има и такива, които доста трябва да се оправят. Затова, в ситуацията, в която ни е футболът, и малкото добро трябва да го поощряваме", посъветва Илиев и допълни:

ОЩЕ: Треньорът на Азербайджан след 1:1 с България: Вкараха ни изненадващ гол, в някои случаи реферът свиреше против нас!

"Във вчерашния мач имаше огромно желание от всички. Имахме и добри ситуации, добри моменти, също и не толкова добри. Тези добри моменти трябва да стават в по-големи периоди от мачовете!".

Върху какво трябва да работи България?

"Първо, трябва да работим върху самочувствието, върху контрола на топката... нещата са свързани. Второ, видяхте вчера, че искахме да играем високо, но в някои моменти линиите се разделят, което пък позволява на противника да прави контраатаки", поясни наставникът относно негативите, а след това посочи и нещо позитивно:

ОЩЕ: В Баку запитаха Илиан Илиев дали съдията на мача с Азербайджан е симпатизирал на България

"Но и това голямо желание да пресираме високо, да отидем далеч, което стана след 1:0 особено, трябва да го изтъкнем като позитив, тъй като в мачовете, които ни предстоят, говоря за Лига на нациите, със сигурност ще има мачове, в които ще трябва да отидем и да стоим високо, да търсим головете, ако искаме да спечелим групата".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Кирил Десподов призна, че тренира допълнително върху един аспект, който често печели 3-те точки!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички