Илиан Илиев: Неприятно е, че в 90% номинациите на "Футболист на годината" спечелиха чужденци


Илиан Илиев: Неприятно е, че в 90% номинациите на "Футболист на годината" спечелиха чужденци
Снимка: ПФК Черно море / PFC Cherno more

2992 0

Треньор №1 на България за 2023 година - Илиан Илиев, повтори мнението на новия шеф на БФС - Георги Иванов-Гонзо, заявявайки, че не му е харесало, че сред номинираните на церемонията "Футболист на годината" е имало много чужденци. Наставникът на националния ни отбор и на Черно море каза няколко думи за избора на Гонзо.

"Ние вече бяхме заедно, той като технически директор на националните отбори, в два мача. Доста неща си изговорихме, покрай жребия, докато пътувахме също си казахме доста неща. Надяваме се да получим подкрепата и обратното – да започнат някои промени във футбола ни, които да му помогнат да се развива и евентуално да имаме повече избор за български футболисти.

Якуб Пьотровски спечели 2 награди тази вечер

Колкото и да ни е неприятно, видяхте, че в повечето ни номинации 80 или 90% спечелиха чужденци. Това нещо, с усилията на всички в България, трябва да го променяме постепенно. Не, че не искаме чужденци, особено когато са добри", заяви Илиев пред журналистите след събитието.

"Най-важна е инфраструктурата, а като говорим за подрастващи, много е важно треньорите да са добре обучени, за да дават знания на децата. Не да има само частни школи, което е добре, но тези хора трябва да са обучени, за да излизат футболисти", допълни той. Подобно мнение за чужденците изрази и самият Георги Иванов. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички