Илиан Илиев е доволен от България и напомни за Азербайджан: Този отбор би Швеция с 3:0


Илиан Илиев е доволен от България и напомни за Азербайджан: Този отбор би Швеция с 3:0
Снимка: facebook / BulgarianNationalTeam

1064 0

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев говори след равенството 1:1 срещу Азербайджан. Специалистът съжали, че не сме се възползвали от шансовете за победа, но и похвали съперника.

"Имахме ситуации при 1:0 да затворим мача и да го спечелим. Накрая ни изравниха, но това не може да ни вземе положителните неща, които се случиха в мача. Да стоим високо на чужд терен, да пресираме противника в неговата половина, няколко пъти отнемахме.

Когато има условия да се играе футбол... Трябва да имаме повече самочувствие да изнасяме топката на крак. Това е едно от нещата, които трябва да коригираме. Естествено и играта в защита. В последните минути... Може би се уморихме от високата преса.

След гола имахме около 3-4 ситуации, в които трябваше да затворим мача, но това, че ги създадохме е хубаво" - започна Илиев със своя коментар.

Защо България бе така натисната от Азербайджан в края

Илиан Илиев е доволен от България

Той отдаде отпускането в края, когато България бе обградена от Азербайджан, който усилено търсеше гола, не само на умората, но и на домакинския фактор. Освен това напомни, че съперникът е победил Швеция с 3:0 неотдавна.

"Като си гост не само умората - обстановката има значение също. Те рискуваха много в края. Ако бяхме направили бързи контраатаки, можеше да не завърши така мачът. Трябва да отбележим, че този отбор преди няколко месеца победи Швеция с 3:0.

Най-важният извод от турнето е, че можем да играем срещу противник, който може да играе. Да опитваме да се надиграваме. Не че Азербайджан е голям фактор да се надиграваме с тях през годините, но в последно време е" - каза още Илиев. Вижте и какво постижение на Петър Хубчев изравни Илиан Илиев + красивия гол на България срещу Азербайджан (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички