Хубчев: Вярваме в победа над Холандия, гарантирам, че са повикани точните 23-ма


Хубчев: Вярваме в победа над Холандия, гарантирам, че са повикани точните 23-ма
Снимка: БГНЕС

3233 0

Селекционерът на България Петър Хубчев заяви, че той и футболистите вярват в победа над Холандия, но и загуба след достойно представяне ще бъде успех за тях.

На 25 март от 21,45 часа България посреща "лалетата" в първа световна квалификация през 2017 година. В момента "трикольорите" са на четвърто място в своята трудна група.

"Казах и на футболистите: вярваме, че можем да победим. Едно достойно представяне при равенство или загуба пак ще е успех. Крайно време е да тръгнем всички заедно. Иначе знаем къде сме, какво трябва да направим. Трудно ще се случи това", коментира Хубчев на пресконференцията преди двубоя на "Васил Левски".

"Това е голям мач за нас, това е моментът момчетата да се проявят", добави той.

Според Хубчев отсъствието на капитана Светослав Дяков за важния мач не е малък проблем. "Но нищо не може да се направи. Две от момчетата имаха също проблеми, но не сериозни. Всички са здрави и ще участват на тренировката след малко", поясни той.

Хубчев и помощниците му са разучили добре противника. "Видяхме силните им страни, а и някои, от които можем да се възползваме. От утре ще говорим само за Холандия", каза треньорът.

Специалистът помоли да му бъдат задавани сериозни въпроси и изрази недоволство от факта, че винаги е питан защо е повикал този, а онзи не е.

"Аз и другите трима треньори гарантираме, че сме извикали точните 23-ма. Това са хората, които ни трябват от позицията, в която стартираме. Не е отписан нито един. Сега сме преценили, че точно тия хора ни трябват. Правилно или не, ние си носим отговорността", категоричен бе той.

"Голяма част от младите футболисти според мен получават бонус, защото са млади. Аз смятам, че бонусът им е по-голям, те трябва повече да се борят, за да получат шанс. Младите у нас трябва повече да се борят за мястото си", смята Хубчев.

Треньорът е на мнение, че само с добра игра може да бъдат върнати феновете на трибуните.

"Ако тръгнем да обещаваме, ще бъде грешка. Хората не вярват на обещания. Нашите обещания са това, което загатнахме срещу Беларус. Нищо, каквото и да кажем, няма да върне хората. Пътят е в делата", смята той.

Наставникът на националите заяви, че отборът няма да играе контрола, тъй като "нещата с намирането на съперник не се получиха". Хубчев заяви, че още не са избрали капитан, но решението ще бъде негово и на колегите му.

Селекционерът се подразни и от въпроса дали новата база задължава отбора за по-добро представяне. "Без значение къде спим, пак сме задължени. Ако чакаме на базата, значи грешно сме чакали", завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички