Хубчев отговори на Божинов: Въпрос на възпитание и интелект е кой какво говори


Хубчев отговори на Божинов: Въпрос на възпитание и интелект е кой какво говори
Снимка: БГНЕС

2394 0

Селекционерът на националния отбор на България Петър Хубчев изрази очакванията от предстоящия двубой срещу Холандия. Световната квалификация е на 25 март на националния стадион "Васил Левски" от 21:45 часа.

"Предизвикателството лично за мен е много голямо. Предполагам, че така е и при момчетата. Четвърти лагер правим заедно и ги усещам, че са малко по-мотивирани, което е добре, разбира се. Едва ли е нужно да правим оценка на противника. Всички знаем каква футболна сила са Холандия", заяви селекционерът пред БНТ.

Относно това дали с повиканите играчи е предприета стъпка за подмладяване на състава: "Разговорите между нас и ръководтвото на Футболния съюз бяха точно в тази насока - за подмладяване, но не на всяка цена. Само годините нищо не промят. Това, че си на 17-18 години, не ти дава правото да си национален състезател и да си титуляр в отбора си. Тези футболисти, т.нар млади играчи, трябва да полагат много-много повече усилия в клубните си отбори. Мисля, че те дават малко в момента. Извикали сме 23-ма футболисти и последното нещо, което ме интересува, са годините и клубната принадлежност на футболистите. Опитахме всеки един поотделно да го преценим само на базата на футболните качества. Ще се повторя: младите играчи дават малко. Разчитат единствено на защитата на медиите, на треньорите, на клубните президенти. Трябва много повече работа, повече труд".

Хубчев коментира и изказването на Валери Божинов, с което призова наставника да гледа изявите му в Китай. "Мисля, че говорим за сериозно и не си заслужава да се коментират тези неща. Очаквам какви ли не критики. За трети път, само и единствено това са причините. В България се задържах доста време, в треньорската професия съм поне от 10 години. Всички хора, които ме познават, знаят дали могат да ми се обадят и да ми казват кого да повикам. Божинов не е отписан, Марселиньо също. Въпрос на възпитание и интелект е кой какво говори. Отписани хора няма".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички