Гол в добавеното време отне заслужена точка на България срещу Уелс


Гол в добавеното време отне заслужена точка на България срещу Уелс
Снимка: Getty Images/Guliver

4595 0

Националният отбор на България допусна много злощастна загуба срещу Уелс. "Лъвовете" ни изпуснаха точката в последните секунди на двубоя, след като Неко Уилямс успя да се разпише. По този начин отборът ни има една точка след първите два мача в Лигата на нациите. Срещу Ейре изпуснахме победата у дома отново в последните минути, като допуснахме гол след корнер.

Първите 20-ина минути от срещата минаха без опасни положения пред двете врати. Националите ни не страдаха от липса на самочувствие, като опитваха да задържат по-дълго топката и да атакуват. Центриранията на домакините в наказателното поле пък не срещнаха успех, като първо Бейл не успя да овладее топката, а малко по-късно и Мур.

В 25' хубав диагонал на Недялко намери отляво Галин Иванов, който видя празен коридор в наказателното поле и опита удар, който обаче бе отразен от Ханеси. Близо бе и Божидар Краев, на който малко не му достигна да засече. Малко след това Кристиян Димитров имаше претенции за дузпа, но те не бяха уважени от главния съдия. В 31' опасна контра на Уелс, която тръгна след грешка на Тодор Неделев, но нападението на домакините завърши с удар на Бейл в тялото на Антон Недялков.

След 35' заваля силен дъжд в Кардиф, което пък веднага вдъхна допълнително увереност на домакините. В 43' Гарет Бейл застана зад топката при пряк свободен удар, но топката попадна право в ръцете на Георгиев.

През втората част домакините започнаха по-активно, но защитата на "лъвовете" се справяше с опитите им за атака. В 59' Сисиньо загуби топката, като Даниел Джеймс подаде към Бейл, но ударът му бе блокиран.

В 63' "лъвовете" имаха нелоша възможност за гол. Топката бе центрирана от пряк свободен удар. На далечната греда Янис Карабельов засече с глава, но не намери очертанията на вратата. Пет минути по-късно след комбинация със свой съотборник Даниел Джеймс стреля опасно от границата на наказателното поле, но Георгиев се намеси, макар и неубедително.

Малко след това Тодор Неделев опита дълъг извеждащ пас, като Галин Иванов овладя в наказателното поле, но атаката бе спряна заради засада. Такава обаче по-скоро нямаше. В 75' Гарет Бейл намери с перфектен пас Даниел Джеймс, който върна към Дейвид Бруукс. Той стреля, но за наш късмет нацели гредата.

В 90' Бейл опита далечен изстрел, но той прелетя над вратата. В последните секунди на двубоя домакините стигнаха до победно попадение. Джонатан Уилям центрира, а на далечната греда Неко Уилямс успя да надскочи Спас Делев и с глава насочи топката в мрежата за крайното 1:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Уелс: Хенеси, Робъртс, Локйър, Ампаду, Дейвис, Брукс, Смит, Морел, Бейл, Джеймс, Муур

България: Георги Георгиев, Сисиньо, Кристиян Димитров, Антон Недялков, Иван Горанов, Георги Костадинов, Янис Карабельов, Бирсент Карагарен, Бождер Краев, Тодор Неделев, Галин Иванов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Уелс не е побеждаван вкъщи вече 2 години. В турнира тимът, воден от Райън Гигс, започна с победа над Финландия. "Драконите" нямат загуба в последните си 7 мача.

България пък изпусна в първия си мач в турнира успеха над Ирландия. Възпитаниците на Георги Дерменджиев водеха с 1:0, но допуснаха изравняване в последните минути.

Двубоят ще бъде дебютен за Георги Дерменджиев като гост с тима на България. Очаква се своите дебюти като титуляри да направят Бирсент Карагарен и Сисиньо предвид, че в състава има много контузени състезатели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички