Гол в добавеното време лиши България от победата срещу Ейре


Гол в добавеното време лиши България от победата срещу Ейре
Снимка: БГНЕС

5144 0

Българският национален отбор по футбол записа равенство 1:1 в първия си мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите. То бе записано срещу отбора на Република Ирландия.

В срещата не преобладаваха красивите отигравания и чистите положение. Гостите контролираха повече топката, но българите сякаш атакуваха по-остро. Първото полувреме завърши без попадение, но през втората част Тодор Неделев блесна с подаване, което изведе Божидар Краев. Той успя да овладее топката и да стреля с точно 2 докосвания, като по този начин преодоля противниковия страж. В третата минута на добавеното време капитанът Дъфи се извиси в наказателното поле след центриране от ъглов удар и донесе точката за своя тим.

В другия сблъсък от групата Уелс победи с 1:0 Финландия. За футболистите на Георги Дерменджиев предстои гостуване именно на "драконите" на 6 септември от 16:00 часа българско време. Ейре пък ще приеме у дома Финландия в същия ден, но от 19:00 часа българско време.

СЪСТАВИ

България: Георгиев, Попов, Занев, Димитров, Недялков, Малинов, Костадинов, Иванов, Краев, Неделев, Делев

Ейре: Рандолф, Дохърти, Игън, Дъфи, Стивънс, Макарти, Хурикейн, Хендрик, Робинсън, Конъли, Лонг

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50-ата минута футболистите на Георги Дерменджиев получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на около 30-ина метра, след като Спас Делев бе фаулиран. Зад топката застана Тодор Неделев, който опита от далечна дистанция пряк обстрел, но в крайна сметка ударът не представляваше проблем за Рандолф.

56' - 1:0! Невероятен пас на Тодор Неделев между няколко футболисти, с който изведе Божидар Краев сам срещу противниковия страж. Краев овладя добре топката и с точно 2 докосвания успя да се справи със ситуацията и да се разпише от непосредствена дистанция.

Само 4 минути по-късно гостите бяха близо да изравнят след успоредно подаване в наказателното поле на Конъли, който добре проби и подаде, но след това нямаше кой да засече прострелното центриране на полуопразнената врата.

Четвърт час след полученото попадение определено Република Ирландия играеше вече доста по-агресивно и по-добре. Атаките започнаха да стават по-остри, докато българските играчи задържаха по-малко топката и грешките зачестиха. За атаки не можеше и да става въпрос.

В 81-ата минута появилият се като резерва Карагерен можеше да реши нещата в полза на българския национален отбор, но отправи много неточен удар от наказателното поле и пропиля златна възможност.

90+3' - 1:1! В последните секунди на двубоя Република Ирландия си спечели ъглов удар. След неговото изпълнение капитанът Дъфи се извиси и насочи топката в ъгъла на Георгиев без да му остави шансове.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Обнадеждаващо начало в първите минути за българския национален отбор. Футболистите в бяло разигра на няколко пъти добре, като се стигна до центриране към Галин Иванов, който от неудобна позиция все пак стреля с глава, но ударът му не представляваше никаква опасност за Рандолф.

В 10-ата минута "лъвовете" получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от далечна дистанция. Тодоро Неделев застана зад топката и центрира по перфектен начин, намирайки Кристиан Димитров, който успя да стреля силно, но топката попадна право в ръцете на Рандолф.

13-ата минута можеше да се окаже фатална за България. Георгиев комбинира с Димитров в наказателното поле, а защитникът направи кошмарна грешка, като подари топката на Конъли. Той напредна в наказателното поле и опита технично да завърти топката в далечния ъгъл, но неуспешно.

В 29-ата минута Тодорв Неделв получи великолепен далечен пас, който го изведе срещу противниковия страж, но леко встрани от вртата. Играчът на Ботев (Пловдив) обаче реши да действа технично и опита да прехвърли стража, но неуспешно.

Гостите владееха повече топката, но сякаш по-острите опити за атаки бяха на сметката на "лъвовете". Спас Делев тръгна да се откъсва по начина, по който Неделв го стори по-рано, но нисичкият нападател загуби баланс без това да е повлияно от противников играч и се строполи на земята в наказателното поле.

В края на полувремето ирландците разгърнаха светкавична контраатака и бяха близо до това да се разпишат. В крайна сметка се стигна до успоредно подаване в наказателното поле на Георгиев и изстрел, който обаче се оказа слаб и неточен, излизайки в аут.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Това е добър шанс за селекционера на българските "лъвове" да избистри своите избраници, които да се изправят срещу Унгария в решителния бараж (след малко повече от месец) за класиране на Европейското първенство по футбол, което ще се проведе догодина.

Турнирът Лигата на нациите отново ще даде някакъв шанс на страните, които участват, да се класират за голям форум - този път за Световното първенство по футбол. Нашите вече използваха състезанието, за да се борят за място на Евро 2020, но тази задача ще е далеч по-трудна за Мондиал 2022.

За целта България при всички положения трябва да спечели своята група, в която са още Ейре, Уелс и Финландия. Сблъсъците са на разменено гостуване, като се събират точки. "Лъвовете" са спрягани за аутсайдери в групата, според предварителните прогнози.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички