България излиза в първа генерална репетиция за плейофа за Евро 2020


България излиза в първа генерална репетиция за плейофа за Евро 2020
Снимка: Официален сайт на БФС

1427 0

Тази вечер от 21:45 часа националният отбор на България посреща Ейре в първи мач от новия сезон в Лигата на нациите. . В първото издание на този приятелски турнир "лъвовете" се представиха достойно и завършиха на 2-ото място в своята група, като така стигнаха и до плейоф за класиране на Евро 2020.

Селекционерът Георги Дерменджиев ще има възможност да провери състоянието на своите играчи, както и да изпробва някои тактически хитрини за предстоящия сблъсък с Унгария на 8 октомври. Заради пандемията от COVID-19 националите не са се събирали от края на февруари, когато бе контролата с Беларус (0:1).

"Около 6 месеца не е имало сбор на националния отбор. Някои от играчите като Кирил Десподов останаха извън националния отбор, точно в момента, когато са необходими. Ще извлечем максимума с тези, от които са тук. Това е генерална репетиция за баражите, искам футболистите да докажат себе си, да докажат защо са в националния отбор", сподели Дерменджиев по време на пресконференцията.

Днес ще бъде дебютен мач като капитан на отбора за Петър Занев, който вчера получи лентата след гласуване между играчите. Той наследява капитанската роля от Ивелин Попов, който взе решение да сложи край на кариерата си в националния отбор. Вижте всички избраници на Дерменджиев за мачовете в Лигата на нациите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички