Гол срещу България продължи любопитна тенденция в Сърбия, и то в ключови двубои


Гол срещу България продължи любопитна тенденция в Сърбия, и то в ключови двубои
Снимка: facebook / BulgarianNationalTeam

744 0

Милош Велкович продължи интересна тенденция за сръбския национален отбор и то в двубоя срещу България. След Здравко Кузманович и Александър Прийович, то той стана третият футболист, роден в Швейцария, който отбелязва гол мач, след който Сърбия се класира за голямо състезание.

В последната евроквалификация от нашата група двубоят на стадиона в Лесковац завърши 2:2, а сърбите и се класираха за Европейско първенство за първи път като независима страна и за първи път от 2000 година. 

Милош Велкович изведе тима начело за 1:0 и с това попадение продължи любопитна статистика. "Mozzart sport" отличи головете на националите, след които "орлите" се класират за големи надпревари под името Сърбия.

Сръбските "швейцарци" в действие

Тадич и Митрович се разписват за победата срещу Португалия в Лисабон (2:1), след която се класират на Световното първенство в Катар. А това е единственият мач, в който родени в Швейцария играчи не са отбелязали за националния ни отбор.

Милош Велкович е роден в Базел, а преди него Здравко Кузманович отбелязат голове за Сърбия срещу Румъния (5:0) като част от квалификациите за Световното първенство през 2010 година. А Александър Прийович срещу Грузия (1:0) в решаващия мач за Световното първенство в Русия 2018.

Кузманович е роден в Тун, Прийович в Санкт Гален, а като добавим и Велйкович от Базел - сръбските "швейцарци" или "швейцарските" сърби определено пишат история на националния отбор на западните ни съседи. По-рано пък сърбите останаха ядосани от равенството с нашия отбор, тъй като не са в добра позиция за жребия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички