2 интриги за край: Мбапе трябва да вкара 6 гола на съседка на България, а Хърватия е на ръба за Евро 2024


2 интриги за край: Мбапе трябва да вкара 6 гола на съседка на България, а Хърватия е на ръба за Евро 2024
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

7712 0

Време е да се сложи край на квалификациите за Европейското първенство през 2024 година. След десетки мачове - всичко приключва с още седем срещи, с които завършват и последните три групи. На практика в две от тях са ясни първите две страни, като в група I все пак има интрига дали Швейцария ще си спечели първата позиция в прекия сблъсък срещу Румъния. Както е известно, това има значение за урните, в които ще попаднат при жребия за групите на Евро 2024.

Силната Хърватия към края си? Под въпрос за Евро 2024

Двете големи интриги обаче не са в тази група. Най-големият въпросителен е дали Хърватия, която стига до най-добрите четири на последните две световни, ще изстиска още от вървящото към край "златно поколение". "Шахматистите" трябва да победят Армения, за да са сигурни в класирането си, тъй като само този резултат ги устройва, ако Уелс надделее над Турция. А какви са шансовете за хърватите според платформата за онлайн спортни залози efbet?

Предимството е изцяло за Лука Модрич и компания, като коефициентът за техен успех е 1,16. Ставката пък за победа в полза на гостите от Армения е 17,75, докато пазарът за равенство между двете страни е 7,50. Хърватия има две точки повече от Уелс, който гостува на лидера в групата Турция. Британците обаче са с по-добри показатели срещу "шахматистите" в преките сблъсъци. Коефициентът за Уелс да победи южната ни съседка у дома е 2,45.

Все пак предпоставките пред Хърватия да се класира са отлични. Срещу тях е и съперник, който вече 16 поредни мача неизменно допуска попадение във вратата си. Освен това Андрей Крамарич е вкарал в четири от петте си мача в тези квалификации, като в това число са три гола в първите 30 минути.

Килиан Мбапе посяга към "невъзможното": Търси 6 гола срещу Гърция

На лов за голове ще бъде и Килиан Мбапе. Неговата Франция е единственият отбор освен Португалия (която обаче е с 10 мача заради това, че е в група с шест отбора), който може да запише само победи квалификации за Евро 2024. Това изглежда сигурно, като коефициентът на efbet за победа в полза на "петлите" като гост в южната ни съседка е 1,54.

Очакват се попадения, особено ако започнат от ранен етап в мача. А Франция открива резултата в първия четвърт час в четири от предишните си шест двубоя в евроквалификациите. Срещу Гибралтар "петлите" се развихрира и вкараха 14 гола, а Оливие Жиру стана първият играч на 37, който вкарва за Франция след двете попадения в сблъсъка.

Погледите обаче няма да бъдат насочени към него, а към Килиан Мбапе. Той остана през цялото време на терена срещу Гибралтар и се отчете с хеттрик. За да има шанс да стане голмайстор на квалификациите обаче трябва да изпревари Ромелу Лукаку.

Белгиецът избухна с четири попадения в последния двубой за своя тим, когато Азербайджан остана с човек по-малко рано-рано в мача. Мбапе пък е с девет. Така нападателят на ПСЖ ще има нужда от шест гола, за да изпревари Лукаку и да стане голмайстор на евроквалификациите еднолично. Към момента пред него е и Кристиано Роналдо, който е с десет.

Коефициентът на efbet за това именно Килиан Мбапе да вкара първия гол в мача срещу Гърция е 4,20. Ставката пък за негово попадение по всяко време от срещата е 2,05.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички