Георги Дерменджиев: Стратегията е неориентирана, нямаме право на експерименти


Георги Дерменджиев: Стратегията е неориентирана, нямаме право на експерименти
Снимка: БГНЕС

1475 0

Новият национален селекционер Георги Дерменджиев бе официално представен, като акцентира, че вече няма място за експерименти и трябва да се възползват максимално от шанса си през Лигата на нациите за класиране на Евро 2020. Негови асистенти ще бъдат легендата на Левски Елин Топузаков и Неделчо Матушев. За подготовката на вратарите ще отговаря Любомир Шейтанов, който доскоро бе в ЦСКА 1948.

"Този шанс март месец трябва да го използваме оптимално, по моя преценка нямаме право на експерименти. Стратегията е неориентирана. В различните периоди се говори по различен начин, едни искат подмладяване, други с по-опитни играчи. Този момент не е за експерименти, трябва да направим оптималното да подобрим играта и психологическото състояние на играчите", заяви Дерменджиев на първата си пресконференция като национален селекционер.

"Нямах проблем за приемане на офертата, да бъдеш треньор на националния отбор е много голяма чест. Като българи трябва да си подкрепяме отбора. Има много трудни моменти, но аз имам надежда и вярвам, че момчетата могат да дадат повече от това, което виждахме досега."

"Моментът е много труден и ще концентрираме усилия върху него. Вие ще видите кои ще бъдат повикани. Трябва да са играчи, които могат да бъдат и лидери, за да може тази обстановка по-бързо да се изчисти или поне да помогнат до известна степен да бъде изчистена. За тази контрола и мачът с Чехия ще извикаме играчи, които ще свършат работа. За нас е важно март месец да са здрави, да бъдат в добра форма, за да може като се определят жребиите, да можем да хвърлим всички усилия там", допълни още той. 

А срещу кой отбор ще бъде дебютът на Дерменджиев - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички