Димитър Пенев захапа националите и ръководните фактори в БФС: Безотговорни и разединени са!


Димитър Пенев захапа националите и ръководните фактори в БФС: Безотговорни и разединени са!

1785 0

Треньор №1 на ХХ век в България Димитър Пенев даде много интересно интервю преди световната квалификация с Франция пред вестник "Труд".

Той обяви, че "лъвовете" имат своите шансове в Париж, но е против честите треньорски смени. Той определи носенето на националната фланелка, като огромна отговорност.

Петър Хубчев при представянето си: Идването ми е в най-неподходящия момент

На въпрос дали имаме някакъв шанс срещу Франция Стратега даде култов отговор:

"Как да няма шанс? Нали само хубави спомени имаме от Париж. Дано сега уредим още един хубав спомен на французите.

А израсна още едно поколение – момичета, момчета, които не помнят „Парк де Пренс“. Или са били малки, или още неродени. Вярвам искрено, че България може да направи отново велик мач.

Но ще е много трудно. Особено с тези треньорски промени. Нашите трябва да знаят, че няма непобедими отбори. Имаме добри футболисти. Иска ми се в тези 90 минути те да играят само за България.

Димитър Пенев е категоричен: Има само един ЦСКА!

Сигурен съм, че Петър Хубчев ще отдели мъничко време, за да им разкаже за историята. Той беше там, на „Парк де Пренс“. Знае от първо лице.

Да играеш за националния отбор, означава да носиш тройна отговорност. Там най-много се гради личният имидж. А той води до нови договори, до по-високи заплати.

Хубчев натрупа доста години като треньор и знае какво е да поемаш отговорност. Тя е най-важната. Пред нашата врата трябва да сме семпли и да чистим топката далече. А пред чуждата – да не сме индивидуалисти. Глупаво ще е да се провалим заради индивидуални грешки."

Пената даде интересен отговор как приема поредната треньорска рокада в националния отбор.

Контузия извади опитен национал от сметките за Франция и Швеция

"Решението е на футболния съюз. Не прави добро впечатление, че често се сменят треньорите. Най-много ми е мъчно, че не всички на високите етажи са обединени. Едни играят по крилата, други – само в защита, а трети е само вратар."

Попитан за оценка на 4-те в света като ръководители на футбола той коментира:

"Имаха един голям проблем – мереха кой е по-велик от тях. Бих им дал по един бял лист с молив в ръка. Да начертаят как са си подавали, как са вкарвали голове, как са се прегръщали след гол.

Това би им помогнало днес. Защото не трябва да заживеем със спомените от американското лято. Трябва да изградим бъдеще, което да е още по-добро."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички