Димитър Пенев: На Хубчев ще му е трудно със състава


Димитър Пенев: На Хубчев ще му е трудно със състава

1822 0

Треньор №1 на България за XX век Димитър Пенев заяви, че някои от повиканите от Петър Хубчев футболисти получават шанс за втори или трети път и е крайно време да го оправдаят.

Пената демонстрира умерен оптимизъм преди сблъсъка с лалетата в събота. Световната квалификация е от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Всеки, когото питаш, дори и най-малките, ще свърже Холандия с Кройф. Срещали сме се много пъти на клубно и национално ниво. И ЦСКА, и Левски са отстранявали Аякс. Сега гостите също имат силни футболисти", сподели Пенев пред "Тема Спорт".

"Дали можем да спечелим? Всичко зависи от състезателите. На някои им се дава шанс да бъдат за втори, трети път в националния отбор. И те трябва да го оправдаят, както и да оправдаят себе си. Футболът е и късмет, така че всичко може да се случи срещу Холандия. Доста трудно ще му е на Хубчев да направи състава. Селекцията е много важна, както и тактиката. Трябва да има желание и да покажем добра игра. Дори и да паднем, необходимо е да се вижда, че вървим към по-добро, че израстваме. Но ще ни е много трудно", отчете Пенев.

Той си пожела тимът да бъде подкрепен в събота. "Неминуемо ще има повече публика, защото това е Холандия. Дано стадионът се напълни. Когато става въпрос за националния отбор, трябва да има обединение", завърши легендата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички