Дерменджиев преди баража с Унгария: Напрежението е голямо - опитвам се да го туширам


Дерменджиев преди баража с Унгария: Напрежението е голямо - опитвам се да го туширам
Снимка: БГНЕС

2050 0

Националният селекционер Георги Дерменджиев говори преди важния полуфинален плейоф с тима на Унгария за класиране на Европейското първенство през 2021 година. Дерменджиев призна, че напрежението в отбора е по-голямо заради важността на двубоя, но се опитва да го тушира, за да няма негативни последици на терена.

"Настроението в отбора е добро. Този мач се чака от много време. Мисля, че отборът е готов за този мач. Важното е утре на терена какво ще направят играчите. Колкото до състава - естествено, че съм наясно кои ще вземат участие. Напрежението е малко по-голямо. Опитвам се да го туширам, за да избегнем тази емоция, която би могла да не ни донесе добро", заяви Дерменджиев.

"Българският фен от много време чака един такъв мач с такава отговорност. Мисля, че това е най-важният мач (в кариерата ми). Мачът е много важен за нацията, за България. За да може подрастващото поколение да види какво е да играем на европейско първенство", добави още той.

По отношение на трансфера на Кирил Десподов в Лудогорец, Дерменджиев заяви: "Кирил Десподов е професионалист. Където той реши, там ще отиде да играе." Дерменджиев подчерта, че за него е важно единствено Десподов да се представя на ниво, когато е нужен на националния отбор.

На пресконференцията присъства и капитанът Георги Костадинов, който е с контузия. "Георги Костадинов е капитан. Той е тук и винаги е нужен. Той ще помогне много на отбора с присъствието си", каза Дерменджиев.

"Не съм в перфектна форма. Лекарският щаб дава всичко от себе си да се възстановя възможно по-бързо. Смятам, че има една позитивна енергия в отбора, която съм убеден, че утре ще помогне на терена", коментира от своя страна Костадинов.

Двубоят с Унгария ще пропусне и Филип Кръстев, който е с лека контузия и в момента тренира индивидуално. Дерменджиев увери, че за следващите мачове на националния отбор Кръстев ще е на линия. Другите футболисти в отбора са здрави.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички