"Чувствам се уникално, това е мечта"; "Чест е": Дебютантите за България се вълнуват


"Чувствам се уникално, това е мечта"; "Чест е": Дебютантите за България се вълнуват
Снимка: GettyImages

1053 0

Националният отбор по футбол на България ще изиграе два мача в предстоящата пауза от клубния футбол. Първият е приятелска среща срещу Иран (07.09), а вторият - квалификация за Европейското първенство по футбол през 2024 година срещу Черна гора (10.09).

За въпросните сблъсъци селекционерът Младен Кръстаич повика и дебютанти. Вратарят Сейнт Джонстън Димитър Митов и полузащитникът на Гройтер Фюрт Лукас Петков говориха преди въпросните двубои, като и двамата се вълнуват много.

Митков посочи, че чувството е уникално и че това е негова мечта още от малък. Той изрази надежда да получи доверие и да опита да запази вратата си суха. Все пак подчерта, че който и да е страж, другите двама ще го подкрепят.

"Чувствам се уникално. Това е моя мечта от малък и сега ще стане реалност. Сега трябва да докажа на щаба, че съм заслужено част от отбора. Надявам, се ако ми се гласува доверие, да запазя вратата си суха. Повечето момчета съм ги гледал по телевизията и не се познавахме лично. Резултатите мисля, че ще дойдат, защото имаме качествени футболисти. В България има много качествени млади вратари. Който и да е вратар, другите двама ще го подкрепят" - сподели той.

Петков също посочи, че е чест да бъде повикан, но отбеляза, че не е изненадан от решението на Младен Кръстаич. Халфът призна, че се надява да запише и първи минути.

"Чувствам се добре и се надявам да покажа на какво съм способен и да помогна на отбора в тези два мача. За мен е чест да бъда тук, не бях изненадан от повиквателната. Надявам се да запиша първите си минути за България" - заяви Петков. Капитанът на Левски Андриан Краев също говори за националния на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички