България върна шансовете си за Евро 2021 след гръмка победа над Сърбия


България върна шансовете си за Евро 2021 след гръмка победа над Сърбия
Снимка: BFUNION.BG

4025 0

Българският национален отбор до 21 година постигна изключително престижна победа като гост на Сърбия с 2:1, благодарение на която момчетата на Александър Димитров запазват някакви шансове за класиране на Европейското първенство по футбол през 2021 година. Младите "лъвове" показаха сериозна воля и въпреки поражението от Русия преди няколко дни, излязоха пределно мотивирани, за да останат в играта за място на еврофиналите. 

Сърбия също имаше шанс за класиране, заради което "плавите" бяха много настоятелни в първите 20-ина минути на мача. В тях защитата на България се представи отлично и въпреки доминацията на западните ни съседите, до сериозни голови положения пред вратата на Наумов не се стигна. 

"Лъвовете" избраха ролята на контраатакуващ тим през пълните 45 минути, като това се оказа печеливша стратегия малко преди края на полувремето. Тогава Илиан Илиев открадна топката в половината на Сърбия, напредна към наказателното поле и с премерен удар преодоля стража на съперника - 1:0 за българите. 

Решаващият гол пък падна малко след изминаването на първия един час от мача. Станислав Иванов направи страхотен пробив по левия фланг и центрира към малкия пеналт, където Калоян Кръстев засече отлично топката и удвои аванса на България. 

Последва сериозен щурм на Сърбия, която изпусна две прекрасни положения, едното от които бе спасено от Наумов. Все пак в 86' главният рефер отсъди дузпа заради нарушение на Чандъров, а Илич бе точен за 2:1. Това обаче не бе достатъчно, защото в последните минути България изтържа на порива на "плавите" и се поздрави с тежко извоюваната победа. 

Така след 7 изиграни мача "лъвовете" събраха 11 точки, като изостават на 6 от лидера Русия (който е с мач повече) и 5 от Полша. Следващият мач на България е срещу аутсайдера Латвия, докато Полша ще трябва да се изправи срещу Сърбия. Именно в следващия рунд "лъвовете" могат да съкратят разликата и да се надяват на класиране към Евро 2021 в оставащите 3 кръга. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички