България (U17) започна с победа похода си към Европейското първенство


България (U17) започна с победа похода си към Европейското първенство
Снимка: BFunion

1658 0

Младежкият национален отбор на България до 17 години победи тима на Финландия с минималното 1:0 в първия си мач от последния етап на груповата фаза за класиране на Европейското първенство, което ще се проведе в Израел през месец май.

Юношата на Славия Роберто Райчев вкара единственото попадение за "лъвчетата" в 16 минута на двубоя. Логичното се случи и последва натиск на Финландия до края на първото и още от началните минути на второто полувреме.

В 56 минута на двубоя символичните гости в мача получиха право да изпълнят много спорна дузпа за игра с ръка на играча на Славия Мартин Георгиев, като на повторенията се видя, че защитникът играе с таза си. Яспер Ялонен се зае с изпълнението, но стреля над вратата на българския страж. С удар за България се отличи отново Мартин Георгиев, който се пребори за първа топка след корнер, но гредата помогна на Финландия. 

След срещата със скандинавския отбор, трикольорите се изправят срещу домакина Португалия на 26 март от 18:00 часа, а на 29 пък е последната среща на тима ни срещу отбора на Република Ирландия. 

България U17 се класира за този Елитен кръг от надпреварата, след като се наложи по категоричен начин в първия квалификационен турнир над отборите на Сърбия, Хърватия и Лихтенщайн. Първите отбори във всички осем групи от тази фаза, заедно със седемте най-добри втори по показатели, ще се класират директно за европейските финали.

Междувременно можете да видите първата тренировка на националите в Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички